Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin spor salonunda gerçekleşen üretim yerinde 1 milyonuncu maske için tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
1 MİLYONUNCU MASKE
Törende konuşan ve sanayicilere teşekkür eden Vali Çakacak, 'Ülke genelinde geriye gidiş varsa da rehavete kapılmamamız gerektiğini biliyoruz ve bunu vurguluyoruz. Maske takılması çok önemli olmazsa olmazımız. Salgın başladığında sanayi odamıza bir talimat verdik meslek liselerimizin de bilgilerinden yararlanarak ihtiyaç duyulan maskeyi üretmelerini istedik. Faaliyet yapın, üretime geçin dedik. Sağ olsunlar bugün de 1 milyonuncu maskenin üretimi gerçekleşiyor' diye konuştu.
MASKE OLMAZSA OLMAZ
Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çeken Vali Çakacak, 'Yapılan bu hizmet çok önemli. Bizler de devlet olarak şimdiye kadar 475 bin maskeyi ücretsiz olarak dağıttık, kamu kurum ve kuruluşlarında, buralara gelen vatandaşlarımıza, pazar yerlerinde dağıttık. Toplam 745 bin maske de valilik olarak dağıtıldı. Adeta bir seferberlik var. 285 bin maske de meslek liseleri üretti. Bunlar son derece önemli faaliyetle' ifadelerini kullandı.
ŞEHRİMİZE BAYRAM HEDİYESİ
Maske üretimde emeği geçenlere teşekkür eden ESO Başkan Yardımcısı Özeçoğlu ise, 'Eskişehir Valiliğimizin koordinasyonunda çalışanlarımızın sağlığını korumak ve sanayi tesislerimizi çalışabilirliğini sağlamak için başladığımız maske üretimin 1 milyonuncusunu bugün ürettik. Ayrıca Bayram öncesi şehrimizde de ücretsiz dağıtılacak 250 bin maske üretimine başladık. Bu Odamızın şehrimize bayram hediyesidir' dedi. Konuşmaların ardından 1 milyonuncu maskeyi üreten işçiler ve katılımcılar imza attı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim