Odunpazarı Belediyesi, 2015 yılından beri sürdürmekte olduğu Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı iki yıl aranın ardından yeniden Eskişehirlilerle buluştu. 3-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çalıştay Arasta çarşısında bulunan seramik galerisinde açılış konuşmalarıyla başladı.


KURT'A TEŞEKKÜR

Odunpazarı Belediyesi Sanat Danışmanı Ayşegül Türedi Özen sanata ve sanatçıya değer verdiği için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti. Özen, 'Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt sanata ve sanatçıya destekleri ile verdiği sözleri yerine getiriyor. Başkan Sayın Kurt'un talimatlarıyla ve nazik teklifleri ile hem şehrin ateşi seramik çalıştayının, hem de şehrin ateşi seramik galerisinin sanat danışmanlığı kabul ettim. Şehrimize bir armağan sunabilme aşkı ile canı gönülden çalıştım. Sayın Kurt'a sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür ediyor, çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

ESKİŞEHİR'E HAYILI OLSUN

Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Sibel Erenoğlu şehrin ateşinin Eskişehir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Erenoğlu, 'Seramik ateşsiz olmaz ve şehrimizden pek çok katılımında olduğu yine yurtdışı, yurtiçi seramik sanatçılarının aramızda olduğu çok değerli bir süreç geçecek. Hepimiz evimizden başlayarak seramikle ilgili nelerimiz vardı, dışarıda neler oluyor, seramik nasıl bir şey, nasıl yapılır? Belki çamurla ilgili meraklarımızı gidermek isteyebiliriz. Tabi ki bilgi birikim ve bunu hayata, topluma, halka, şehre aktarmak, bununla ilgili katkı sunmak ve bu amaçla bir idealist yapıyla Ayşegül Türedi Özen hocamızın, Odunpazarı Belediyesi ve Sayın Başkanımız Av. Kazım Kurt ile el ele vererek şehrimize kazandırmasından dolayı teşekkür ediyorum. Şehrin ateşinin şehrimize, seramik sanatına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

GURUR DUYUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Figen Kahya, 'Odunpazarı Belediyesi sanatçıya değer veren bir ilçe ve bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Onun ötesinde ben tekrardan şehrin dört bir tarafından, ülkenin dört bir tarafından gelen sanatı için yüreğini koyan gönlünü vermiş tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Odunpazarı'nda böyle bir çalıştayı düzenlemek adına onların girişimleri Odunpazarı Belediyesi'nin yol vermesiyle bu güzel çalıştay gerçekleşecek. 4 gün sürecek ve şehrin değişik mahallelerinde devam edecek. Odunpazarı çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum, tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.

SANAT ATEŞİ HİÇ SÖNMESİN

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü şehrin ateşinin hiç sönmemesini dileyerek, Odunpazarı Belediyesi'ne teşekkür etti. Süllü, 'Eskişehir sanat faaliyetlerine sürekli ev sahipliği yapıyor.Biz Eskişehirliler de bununla gurur duyuyoruz. Açıkçası böyle bir şehirde yaşamaktan onur duyuyoruz. Sanatçılarımız ise bu şehre ayrı bir değer katıyor. Belediye başkanlarımızın sanata ve sanatçılara değer veren bu yaklaşımı da her zaman büyük onur kaynağımız. Ben özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu şehri Anadolu'nun kültür ve sanat başkenti yapması nedeniyle her zaman kendisine minnettar olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarımız da bu ivmeye son derece iyi uyum sağladılar. Odunpazarı ve Tepebaşı bölgemizde de sanatın ateşi hiç sönmüyor. Eskişehirli sanatseverlere gerçekten bunun değerini bilerek Eskişehir'de yaratılan bu ateşi hiç söndürmeden sürdüren katılımları ile bize her zaman destek veren sanatseverlere teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesine de teşekkür ederken, Eskişehir'deki bu sanat ateşinin hiç sönmemesi mi diliyorum' dedi.
Konuşmaların ardından çalıştayın onur konuğu olan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Dizdar Terwiel katılımcılara sunum gerçekleştirdi.
Öte yandan 6'ncı Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı farklı mahallelerde 7 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Çamur usta ellerde hayat bulacak ve Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nde açılacak sergi ile sona erecek.
Editör: TE Bilisim