Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, koronavirüsün ev dışı tüketiminin başında gelen yeme içme sektöründe, ciddi boyutlarda daralma iş ve gelir kaybı yaşandığının altını çizdi.
Sektörün toplam kayıtlı istihdamının yüzde 65’ini oluşturan aşçı, garson ve diğer hizmet çalışanlarının, gelir bakımından dibe vurduğunu kaydeden Kaya, “Ekonomide bir kesimin harcaması diğer hizmet üreten kesimin geliri oluyor. Kriz bu açıdan bakıldığında hizmet sektörünün bir bakıma daha iyi anlaşılmasına vesile olmuştur. İşletmeler, et, balık veya yemek değil, sadece hizmet satıyor diye biliriz. Çünkü evde yapılan yemeğin maliyeti de bellidir. İşte bu yapılan hizmetlerin karşılığında, mutfaklardaki şef aşçılarımızda el emeği ve alın teri olan karşılıklarını bu hizmetten alıyorlar” dedi. İHA