13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapanış töreni gerçekleşti. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Başkanı Nadir Küpeli, konuk sanatçılar ve birçok vatandaş katıldı. Kapanış töreninin ilk konuşmasını yapan Sanatçı Yasemin Yarol, 'ETİ fabrika alanını değiştirmiş, şehir merkezi artık bisküvi kokmuyor belki ama mekanı sanatçılara bırakmışlar. Çok güzel bir atmosferdi. Eskişehir'de harika şeyler yapmış Ahmet Başkan. Tepebaşı'na müthiş bir değer katmış. Herkesin eline sağlık' diye konuştu.
KENT İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Sempozyumun üniversite ve belediyeler arasındaki kent için en iyi iş birliği olduğunu vurgulayan Sempozyumun Sanat Danışmanı Prof. Dr. Bilgehan Uzuner, '100 kişiden fazla insanın emeği var bu sempozyumda. Bu ortam, bu atmosfer çok duygulandırıcı benim için. Sahada birlikte çalıştığımız arkadaşlar var. Çok verimli bir çalışma oldu. Her yıl çok daha güzel anılar biriktirerek bu sempozyumu sonlandırıyoruz. Fakat asıl buluş asıl katkı Ahmet Başkan'ın. O iyi ki var. Çok teşekkür ediyorum kendisine' şeklinde konuştu.
BURADA SEVGİ VAR
Sempozyum alanında sevgi ve imece usulü çalışmanın olduğuna dikkat çeken Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Burada sevgi var. Zorlama yok. Müthiş bir imece var. Sevginin olduğu yerde güzel şeyler ortaya çıkıyor. 2001 yılında bir görüş alışverişi, bir tartışmanın sonunda bu sempozyum ortaya çıktı. Bugün şehirde sanat adına çok şey var. Hepsi farklı disiplinler içinde sanatı kentle buluşturuyor. Bu kapsamda kentte bir bellek, bir kimlik oluşturan o sanatın etkisi daha fazla oluyor. Kültürel kentin birikimi bu günlere kadar geliyor' ifadelerini kullandı.
AYNI KEYİFLE DEVAM ETSİN
Bugüne kadar 36 ülkeden 131 sanatçının sempozyuma katıldığının altını çizen Başkan Ataç, '200'e yakın heykelimiz oldu. Bir kısmı belediye içerisinde bir kısmı da park ve bahçelerde sergileniyor. Halk sanata doyarsa, gözü bunlara alışırsa, heykellere dokunursa o şehirde sanat eserlerine zarar gelmez diye düşünüyorum. 15 günde 60 genç asistanımız burada özel bir deneyim kazandılar. Ben sanatçılarımıza da asistanlarımıza da çok teşekkür ediyorum değerli katkıları için' dedi.
BAŞARIYLA DEVAM ETSİN
15 gün sonunda kapanışta her zaman hüzünlendiğini ifade eden Başkan Ataç, 'Pişmiş toprak artık bizim düğünümüz, bayramımız gibi oldu. Bugüne kadar çok başarılı bir şekilde ilerledi. Bundan sonra da aynı keyifle aynı başarıyla devam etmesini diliyorum' diye konuştu. Konuşmaların ardından sanatçılara ve asistanlara plaket ve katılım belgesi takdim edildi. Ayrıca sempozyuma katılan asistanlardan Çağrı Atasayar, kız arkadaşı Fulin Algun'un doğum günü olması nedeniyle, sahnede doğum gününü kutlayarak hediyesini verdi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim