Odunpazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda 17 maddelik gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
SENDİKA KONUSUNDA TARAFSIZIZ
Gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce belediyedeki sendikalaşmaya yönelik açıklama yapan Başkan Kurt, 'Şubat ayında bir yetki tespiti gerçekleştirilecek. O nedenle de sendikalar arasında bir yarış var. Gayet doğaldır. Burada hepimizin idare olarak tarafsız olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar var. Sendikaların da bu konuda bana ısrarla açıklama yap diye bir kamuoyu baskısı yaratmaya kalkmasının bir anlamı yok. Biz yedi yıldır Odunpazarı Belediyesi'nde hiç kimseye hiçbir konuda düşünce özgürlüğü babında, demokratik katılım babında baskı yapmadık. Hiç kimseyi de işten çıkarmadık. Aksine böyle diyorlar, şöyle diyorlar bu dedikoduları kabul etmiyorum. Ben solcu, sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak işçilerin örgütlenme özgürlüğünü, hak arama özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum. Bu konuda bir tereddüttü olan varsa başka yerlere baksın. Biz işçilerin sendikalaşmasıyla ilgili sadece iş barışı ve çalışma huzuru konusunda titizlik içerisinde oluruz. Gerisi bizi bağlamaz' diye konuştu.
KAPALI PAZAR YERİ YAPILMALI
71 Evler Mahallesi'ne bir an önce kapalı Pazar yeri yapılması gerektiğini söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, '71 Evler Mahallelimizin istekleri doğrultusunda meclisime getirmiş olduğunuz açık pazar yerinin buradan oylamasını oy birliği ile geçirdik. 71 Evler Mahallemize hayırlı olsun. Kapalı Pazar yeri yapılasıya kadar geçici olarak veriyoruz bu yetkiyi. 71 Evler'in bir an önce kapalı pazara kavuşturulmasını rica ediyoruz ve takipçisi olacağımızı söylüyoruz' şeklinde konuştu.
GERİ DÖNÜŞÜM NE AŞAMADA?
Başkan Kurt'a cevaplaması için bir takım sorular soran Özcan, 'Geçen mecliste bazı sorular yöneltmiştim belediyemizle ilgili. Cevaplar arada kaynadı. Tekrar hatırlatmak isterim. Geri dönüşümle ilgili size yetki vermiştik. İhale ne aşamadadır? Odunpazarımız geri dönüşümle tanışacak mıdır? Son gelişmeler hakkında bilgi verirseniz seviniriz. Yine medyada çokça yer alan özellikle Çankaya, Ihlamurkent ve Vadişehir bölgelerinde oluşan çöp yığınları ile ilgili elinizde bir bilgi varsa paylaşabilir misiniz?' ifadelerini kullandı.
HAMAMYOLU'NDA KAÇ AĞAÇ KESİLDİ?
Hamamyolu'nda kesilen ağaçlar ile ilgili bilgi isteyen Özcan, 'Yılbaşından sonra sokağa çıkma yasaklarında sosyal medyada Hamamyolu'nda ağaç kesiliyor görüntüleri ile karşı karşıya kaldık. Orada bazı ağaçların kuruduğu iddia edilmişti. Bu zamana kadar kurumayan ağaçlar neden kurumuştur? Teknik bilginiz var mıdır? O bölgede Hamamyolu Projesi esnasında kaç adat ağaç kesilmiştir? Bu bilgileri de bizimle paylaşırsanız seviniriz' dedi.
KAPALI PAZAR YERİ YAPACAĞIZ
AK Partili Özcan'a yanıt veren Kazım Kurt, 'Şu anda Yenikent Pazar yerimizin planlama çalışması uzun sürdü. Orada kooperatifin ve emniyetin arsalarından dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Binlik plan değişti, beş binlik plan değişti. Bunlara itirazlar ettiniz. Biz davalar açtık. Bu sebeple uzama söz konusu oldu. Bugün yine 2021 yılında bir ihaleye çıkacağız. Açık pazar yerleri yasaya göre olmaması gerekir. Ama Türkiye'de alışkanlıktan ve imkansızlıktan kaynaklı açık pazar yeri anlayışı var. Bugüne kadar gücümüz buna yetmedi ama bundan sonra oluşturmaya çalışacağız. 71 Evler'deki pazar yerimiz imar planında pazar yeri olarak ayrılmış bir bölgede kamulaştırma çalışmalarına başladık. Ancak imar uygulamasından kaynaklı bir yığılma nedeniyle sanıyorum orada 500'e yakın hissedar var. O hissedarları bulup bu işi gerçekleştirmemiz biraz zaman alacak gibi duruyor. O zamanı kaybetmeyelim diye sokak pazarını kuralım istedik' diye konuştu.
İHALEYE KATILAN OLMADI
Geri dönüşüm ihalesine katılan olmadığını söyleyen Başkan Kurt, 'Dolayısıyla geri dönüşümde şu anda bir ihale sürecinden sonraki dönemde bazı firmalarla görüşmemiz devam ediyor ama geri dönüşümü kendimiz toplamaya devam ediyoruz. Çankaya, Vadişehir Mahahallesinde çöp yığınları ile ilgili bize gelen çok büyük bir bilgi yok. Arkadaşlar bir daha baksın. Bana gelen nota göre de inşaat atıklar moloz kastediliyorsa zabıta eliyle kaçak dökümü engellemeye çalışıyoruz. Baktıralım biz de' şeklinde konuştu.
BEŞ ADET AĞAÇ KESİLDİ
Hamamyolu'nda kesilen ağaçlarla ilgili konuşan Başkan Kurt, 'Hamamyolu Projesi sırasında toplamda 11 adet ağaç sökülerek park bahçelere taşındı ve orada onlar canlandı. Geçen hafta kesilen beş adet kuru ve hastalıklı ağaçtır. İlgili yerlerden izinleri alınmıştır. Gereken bilirkişi raporlarıyla beraber bu iş gerçekleştirilmiştir. Şu anda budama çalışmaları gerçekleştiriliyor Hamamyolu'nda' dedi.
KÜLTÜR VARLIKLARI ONAY VERMEDİ
Hicri Sezen Parkı Projesi'nin 2020 yılına kalma sebebi hakkında konuşan Başkan Kurt, 'Hicri Sezen Projesi niçin 2020 yılına kaldı? Hicri Sezen Parkı ile ilgili projenin 2020 yılına kalmasının sebebi Kültür Varlıkları Kurulu'nun bizim projemize onay vermemesidir. Orada da niçin olduğunu daha önce anlattım. Bizin bir belediye başkan yardımcımız Kültür Varlıkları Koruma Müdürü olmuştu. O arkadaşımızın üstün gayretleriyle Hicri Sezen Projesi anca üçüncü, beşinci aşamada onaydan geçti. Bu nedenle de uzadı' ifadelerini kullandı.

MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim