Orkestrada 4 yıldır kontrbas eğitimi alan Ali Olcay Aracı, YKS-2020 sınavında Türkiye 192'ncisi olmayı başardı. Aldığı başarılı sonucun ardından Tepebaşı Belediye BaşkanıAhmet Ataç'ı ziyaret eden Aracı ve ailesi, Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

FAYDA SAĞLADI

Ziyarette müzik çalışmaları ve yapacağı üniversite tercihleri hakkında Başkan Ataç'a bilgiler veren Ali Olcay Aracı, 'Bu 4 yıl süresince orkestrada olmamın sosyal hayatımla birlikte okul hayatıma ve derslerime çok büyük katkıları oldu. Sanatsal olarak da kendimi geliştirmiş oldum ve üniversite sınavında elde ettiğim başarıma da fayda sağladı' dedi.

UFUK AÇIYOR

Anne Sultan Aracı ve Baba Ahmet Aracı ise 'Çocuk Senfoni Orkestrası ile 4 yıl boyunca büyük gururlar yaşadık. Yurtdışında ya da ülkenin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen konserler bile onlar için çok faydalı oldu. Bu tecrübenin çocuğumuzun başarısında ve karakterinin oluşmasında büyük katkıları olduğunu düşünüyoruz' dedi.

ÇOK ÖNEMLİ

Çocukların müzik ya da sanatın herhangi bir dalı ile uğraşmasının, gelişimlerine çok önemli katkıları olduğunu belirten Başkan Ataç, 'Bu, onlara büyük katkılar sağlıyor. Senfoni orkestramıza katılan çocuklarımıza baktığımızda, derslerinin de çok parlak olduğunu görüyoruz. Şimdiye kadar da çok sayıda evladımız aldıkları sınav dereceleri ve kazandıkları okullar ile göğsümüzü kabarttı' sözlerini kullandı. HM

Editör: TE Bilisim