Eskişehirspor'a büyük emekleri olan, gecesini gündüzüne katan Unakıtan'ı Siyah-Kırmızılı camia hiçbir zaman unutmayacak.

Camiayı sahiplendi

Eskişehirspor camiası Kemal Unakıtan'ın vefatının ardından büyük bir üzüntü içinde. 2007 yılında Eskişehir'den milletvekili seçildikten sonra Unakıtan, Eskişehirspor'a sahip çıktı. Siyah Kırmızılı ekibin o dönemlerde Süper Lig'e çıkması için gecesini gündüzüne katan Unakıtan, Siyah Kırmızılı camiayı adeta sahiplendi.

Maddi-manevi destek

Merhum siyasetçi Kemal Unakıtan, takıma adeta bir nevi babalık yaptı. Özellikle, Eskişehirspor'un, Sergen Yalçın, Coşkun Birdal, Engin Baytar, Sezgin Coşkun, Serdar Özbayraktar gibi yıldız isimleri kadrosuna katmasında maddi ve manevi büyük katkıları oldu. Siyah Kırmızılı taraftarlar, Kemal Unakıtan'ı hep baş tacı yaptı.

'Ronaldinho'yu da alsana'

Eskişehirspor'un 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmasında başrol oynayan merhum Unakıtan için Siyah-Kırmızılı taraftarlar tezahüratlar yapmıştı. Taraftar, Sergen Yalçın'ın imza töreninde, 'Nasıl düzelttin bozuk ekonomiyi, nasıl aldın bize Sergen'i. Kemal abi bize kıyak yapsana Ronaldinho'yu da alsana' tezahüratlarında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim