Eskişehir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnafın mal ve hizmetlerini tekrar canlandırabilmek için yoğun bir şekilde krediye başvurduğunu ifade etti. Esnaf kefalet kooperatiflerinde uygulanan 275 bin liralık kredi limitinin 375 bin liraya çıkarıldığını söyleyen Birsen, bu limitin yetersiz olduğunu, en az 500 bin lira olarak güncellenmesi gerektiğini belirtti.
YOĞUN KREDİ TALEBİ VAR
'Esnaf ve sanatkarlarımızın şu anda kredilerden yararlanmak için yoğun bir talebi var' diyen Birsen,'Bu talepleri değerlendirebilmek, Eskişehir'deki kefalet kooperatiflerimizin finansman yetersizliğini giderebilmek için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül'le yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde de Eskişehir'e önemli derecede finansman sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda finansman yetersizliğimiz yok gibi olsa da yoğun talep doğrultusunda üyelerimizin birtakım işlemlerden dolayı sırada beklediklerini biliyoruz' diye konuştu.
FİYAT İSTİKRARSIZLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR
Kredi talebi yoğunluğunun sebepleri hakkında da konuşan Birsen, 'Kredi ihtiyacı yoğunluğunun sebebi, sattığımız ürünün pahalılaşmasından kaynaklanıyor. 25 liraya sattığımız ürünü 50 liraya rafımıza koyamıyoruz. Piyasadaki fiyat istikrarsızlığından kaynaklanıyor. Daha önce 100 bin lira sermayeyle çalışırken, şu anda 200 bin lira sermayeye ihtiyacımız var. Sermayelerimiz yetersiz duruma düştüğünden krediyle bu sermayelerimizi ve boşalan raflarımızı doldurmaya çalışıyoruz. Sermayelerimiz enflasyona ezildi diyebiliriz. Ürün eksikliğimizi tamamlayabilmek ve müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de her durumu değerlendirmek zorundayız. Raflarımızı dolduracağız, tekrar satacağız, üretmeye devam edeceğiz. Bunun içinden bu şekilde çıkabileceğiz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim