Eskişehir'deki DHKP-C operasyonunda gözaltına alınanların serbest bırakılması adına düzenlenen basın açıklamasına katıldığı için açığa alınan İngilizce Öğretmeni Hatice Yüksel, tekrar göreve dönmesi için Porsuk Bulvarı'nda kurduğu stantta imza kampanyası başlatmış ve en son açlık grevine başlamıştı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca sendikalarına üye olan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel'e destek olmak üzere Eskişehir'e geldi.

EN KISA SÜREDE GÖREVİNE DÖNECEKTİR

Hatice öğretmeni direniş çadırında ziyaret eden Başkan Karaca burada yaptığı açıklamada, 'Hatice Yüksel öğretmenimiz demokratik bir talep doğrultusunda açıklama yapan bir gruba katıldığı için, açıklamaya konu olan konuyla ilgili gözaltına alınan kişilerin bile tamamı serbest bırakılmıştı. Ama bu gelişmeyle ilgili açıklama yapan gruba katıldığı için Hatice öğretmenimiz açığa alındı ve en uzun süreli mağduriyeti yaşadı. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik ile yaşanan durumu paylaştık. En demokratik, en meşru hakkını kullanan bir arkadaşımızın açığa alınmasının doğru olmadığını ifade ettik. İdari soruşturma kapsamında cezalandırılma yönteminin seçilebilecek olmasının doğru olmayacağını ifade ettik. Hatice öğretmenimize hem Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı idari soruşturmanın hem de Valiliğin yeni bir tutum takınmasını talep ettik. Yani ceza talepleri, ceza tekliflerinin durdurulmasını talep ettik. Bizim bu görüşmelerden edindiğimiz izlenim ve beklentimiz Hatice öğretmenimizin kısa bir süre içerisinde görevine dönmesidir. Böyle bir beklentimiz oluştu. Umut ediyoruz ki Hatice öğretmenimiz kısa süre içerisinde yeniden görevine döndürülecektir' dedi.

İNAT MAĞDURİYETE GÖTÜRDÜ

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir ise, '1 Nisan'dan itibaren üyemiz Hatice Yüksel arkadaşımızın görevden idari tedbir olarak açığa alınması sürecini hep beraber yaşadık. Süreç bir hukuksuzluk silsilesi olarak devam etti. Arkadaşlarımız serbest bırakılmasına rağmen görevine devam etmesinde hiçbir sakınca olmamasına rağmen hızlı ve acele olarak süreç bu noktaya getirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin çözüm üretmekten çok sorunun daha da inatlaşmaya ve mağduriyete doğru götürüldüğünü hep beraber gördük' ifadelerini kullandı.(HM)

Editör: TE Bilisim