Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik Odunpazarı Belediyesi yemekhanesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğit-Der, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, TEODER, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğitim Sen ve Eğitim İş yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.
OYLARIMIZ ARTTI
Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, 17 Nisan'ın Köy Enstitülerinin kuruluş günü olduğuna dikkat çekti. 'Keşke Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, Türk eğitim ve sosyal hayatına sonuna kadar hizmet edebilseydi' diyen Başkan Kurt, yeni kuşağın Köy Enstitüleri felsefesine sahip çıkmak zorunda olduğunu belirtti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Seçim çalışmaları sırasında şunu gördüm ve hissettim; 'Halk kendisi ile birlikte olunduğu takdirde, sizin solcu olmanızdan korkmuyor' Solcuyum, devrimciyim, Atatürkçüyüm diye diye geçmişte hiç oy alamadığımız yerlerde çok ciddi anlamda oy arttırarak geldik. Emek Mahallesinde yüzde 80 oranında oy artışı var' dedi.
ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
'Bunun sebebi dik durmak ve halkçı belediyeciliği insanlara göstermek' diyen Başkan Kurt, 'İdeolojimizden, düşüncemizden korkmadan mücadele ettik. Sonucunda da doğru bir sonuç elde ettik. Türkiye artık bir değişim sürecine girmiştir. İstanbul'daki seçimin de sonuçlanmasıyla artık AKP hükümeti için sonun başlangıcındadır. Halkımız bu devrimi hiç hissettirmeden gerçekleştirdi. 31 Mart, halkın rejime, sisteme, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktığı bir gündür. Burada da en büyük pay öğretmenlerindir, Köy Enstitülü kuşakların ve onların yetiştirdiği yeni kuşaklarındır. Hepinize şükran borçluyuz.' Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Şube Başkanı Ayhan Türkseven ise, Başkan Kazım Kurt'un Köy Enstitülü dostu olduğunu kaydetti. HM
Editör: TE Bilisim