22 Nisan Pazartesi günü İstanbul Küçükçekmece'de yaşanan çocuk istismarı olayı tüm Türkiye'de yankı uyandırdı. Eskişehir'de de hem Siyasiler hem STK'lar olayla ilgili açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, 'İstanbul'da masum yavrumuzun yaşadığı insanlık dışı olay nedeniyle toplumu olarak içimiz yanıyor. Süreci tüm ilgili kurumlarımız ile yakından takip ediyoruz. Bu caninin en ağır cezayı alacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bir anne olarak öyle anlar vardır ki yaşananları söze dökmek zordur, gerek yoktur, acıyı kalbinizde hissedersiniz, mağdurun zarar görmemesi için hassas olmak gerekir ama tüm gücünüzle destek olur, geleceğine odaklanırsınız. İşte bu acı olay da böyle bir hassasiyet gerektiriyor' diye konuştu.
YETERLİ DEĞİL
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Küçükçekmece'de yaşanan cinsel saldırının daha önce yaşanan olaylar gibi unutulmaması ve yeni bir saldırının gerçekleşmemesi için verdiğimiz toplumsal tepkilerin yanında kalıcı çözüm üretecek mekanizmalar harekete geçirilmeli. Gerekli yasal önlemlerin alınması tek başına yeterli değil. Konu toplumsal ve ekonomik süreçleri ile ele alınarak, bir eğitim süreciyle desteklenmeli. Çocuk hak ihlalleri konusunda tüm milletvekillerinin aynı duyarlılıkla yaklaşacağına olan inancımla daha fazla çocuğumuzun yaşam hakkı elinden alınmadan çözüm için tüm partilerin grupları uzlaşı içinde bir araya gelmeli' dedi.
KANAYAN YARAYA
Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme, Kadın Hukuku ve İnsan Hakları Komisyonu adına açıklamalarda bulunan Emine Cevahir Çalıkuşu, 'Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çocukların istismardan korunma görevini devlete vermiştir. Yaşanan vahim olay, bir kez daha göstermiştir ki, suçun asli failine karşı yapılacak hukuksal girişimlerin yanı sıra, çocuk istismarına karşı çıkışın bir toplumsal politika olarak benimsenmesi ve meclis çatısı altından başlayarak devletin tüm kurumlarının kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın toplum vicdanının kanayan yarasına karşı duruş sergilemesi gerekmektedir' ifadelerini kullandı.
TESLİM ETMEYECEĞİZ
Çocuk istismarının kaygı verici boyutlara ulaştığını söyleyen Kamu İş İl Temsilcisi Hüseyin Yurtman 'Üst üste yaşanan çocuk ve kadın tacizleri, kaçırılma ve tecavüz olayları toplumu derinden sarsmaktadır. AKP iktidarı çocuklarımızın ve kadınlarımızın can, beden ve ruh sağlığını koruyamamaktadır. Ülkemizde çocuk istismarı, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları AKP iktidarının utanç tablosudur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bu insanlık, hukuk, ahlak ve akıl dışı cinsel saldırılara karşı örgütlü gücümüzü kullanarak mücadele edeceğiz. Ç uçuklarımızın masumiyetini ve ülkemizin geleceğini asla karanlık ellere teslim etmeyeceğiz' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim