Eskişehir Peugeot Team'in düzenlediği 'Çocuk Susar Sen Susma' konvoyu yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Araçlarını 'İstismara dur de' temasıyla giydiren üyeler, Yeni Atatürk Stadyumu'ndan ESPARK AVM önüne kadar konvoy ve yürüyüş düzenledi.
EN DEĞERLİ VARLIK
Sloganlar eşliğinde AVM önüne gelen kalabalık, aynı zamanda Anneler Günü olması sebebiyle karanfil dağıttı. Burada konuşma yapan Başkan Ahmet Ataç, 'Bildiğiniz gibi son 15 yılda 3 katmanda çok ciddi sıkıntılar yaratıldı bu ülkede. Kadınlar, işçiler ve çocuklar. Yaklaşık 22 bin işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu hayat kaybetme değil, katliamdı. Tecavüzler, şiddet kadınlarımıza bir türlü bitmedi. Güya Aile Bakanlıklarımız var. Sonuncu grupsa çocuklarımız. Çocuklarımız bizim çok kıymetli varlıklarımız, geleceğimiz demektir. Çocuklarımıza uzanan eller kırılsın. Bu ülkede çocuklarımız her ailenin en değerli varlığıdır. Bunlara niyeti geçen bile aklından böyle bir şey geçirmesin. Çünkü bundan sonra karşılarında belki yöneticileri değil, Türk toplumunu bulacaklar' ifadelerini kullandı.
KİMSE EL UZATAMAZ
Ataç, '2016'da açılan dava sayısı 16 bin. 2018 de 22 bine çıkıyor. Kimse susmasın. Bunun en kısa zamanda hükümet tarafından önlemlerinin alınması lazım. Maalesef kötü bir tecavüzden sonra bir yurtta Aile Bakanı 'Bir kereyle bir şey olmaz' dedi, çok üzüldüm o zaman. Onlar belki bir kereyle anlamayabilirler ama biz anlarız. Ben herkesi bu tip eylemlere devam etmesini istiyorum. Çocuklar bizim her şeyimiz, iki gözümüz, geleceğimiz, onlara kimse el uzatamaz. O elleri de biz kırarız' şeklinde konuştu. Grup adına açıklama yapan Gülsen Civan ise 'Dünya o kadar kötü ki, birçok genç çiftimiz dünyaya çocuk getirmeye dahi korkar oldular. Artık 'Yeter' diyoruz. Göstermelik cezalar, iyi hal indirimleri istemiyoruz. Kesin ve caydırıcı önlemler ve cezalar istiyoruz. Hemen hemen her ülkede uygulanmaya başlayan kimyasal hadım istiyoruz. Gözü dönmüş canilerin cezasız kalmasına göz yummayın istiyoruz. Ya idam edin, ya hadım edin ya da el kadar bebelerin annelerinin ayaklarının altına serin' dedi. HM
Editör: TE Bilisim