TCDD'nin Yüksek Hızlı Tren ve ana hat seferlerinde milyonlarca engellinin ücretsiz ulaşım hakkını kaldırmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 8 Temmuz'da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda milyonlarca engellinin Yüksek Hızlı Tren ve ana hatlardaki seyahat hakkını kaldırdı.

KABUL EDİLEMEZ

Türkiye'nin dört bir yanında binlerce engelli bugün Tren Garı önünde seyahat haklarının yasaklanmasını protesto ederken, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, milyonlarca engelinin Yüksek Hızlı Tren ve ana hat tren seferlerinde ulaşım hakkının yasaklamasını Meclis gündemine taşıdı. CHP'li Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba yasa görüşmeleri sırasında söz alarak, yüksek hızlı tren ve ana hatlarda engellilerin seyahat hakkının yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi, engellilere yönelik yasakların kaldırılmasını istedi.

VİCDANSIZLIĞA SON VERİN

Çakırözer, YHT'nin daha fazla kar etmesi amaçlandığı yönündeki tartışmaları da Bakanlık yetkililerinin gündemine getirerek, 'Şu anda belediyelerde şehir içinde verilen ulaşım hizmetinde ücretsiz ulaşım hakkı sürerken, her gün yine binlerce engelli yurttaşın kullandığı YHT ana hat ve bölgesel hatlarda seyahat hakkının kısıtlanması hem de ücretsiz ulaşım hakkının ellerinden alınmış olması vicdansızlıktır, kabul edilemez' diye konuştu. HM

Editör: TE Bilisim