Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Türkiye Merkezi ile Kültürlerarası Şiir ve Çevirisi Akademisi katkılarıyla 5. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması 28-31 Mayıs tarihlerinde Özdilek Sanat Merkezinde yapılacak. Şiir Buluşmasının genel direktörlüğünü Şair Haydar Ergülen yapacak. Bu yıl ki şiir buluşmasının Onur konuğuysa Şair ve Çevirmen Eray Canberk olacak.

4 GÜN ŞİİRLE DOLU DOLU GEÇECEK

Şiir Buluşması'nda söyleşiler, şiir okumaları, şiir ve şairler üzerine pek çok oturum ve konserler düzenlenecek. Ayrıca şiir buluşmasına katılan şairlerin şiirlerinden oluşan bir de kitap basılacak. Bu yıl ayrıca önceki yıllardan farklı olarak Danimarka'dan gelen şairlerin 'Kuzeyden Güneye Şiirin Dili' konulu söyleşi gerçekleşecek.

ŞİİRİN OLDUĞU YERDE GÜZELLİK OLUR

Şiir Buluşması kapsamında bilgilendirme toplantısı yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Şiirin olduğu yerde güzellik olur kötülük olmaz. İnsanların ruhu farklı bir noktada olur. Dünya'ya bakış açıları farklı noktalarda olur' dedi.

ALİ İSMAİL DE UNUTULMAYACAK

Ataç her yıl olduğu gibi Eskişehir'de Kardeşler ortaokulunda Çocuk Şiirleri üzerine bir oturum gerçekleşeceğini söyledi. Ataç ayrıca Gezi Sürecinde Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Tepebaşı Belediyesine ait karikatürlü ev yanındaki heykelinin bulunduğu yerde şiir okuması gerçekleştirileceğini belirtti.

4 gün sürecek olan etkinlikte Bahçeşehir Üniversitesi'nden Medeniyetler Korosu ve Müzik Kutusu bir konser verecek.(HM)

Editör: TE Bilisim