Eskişehirli edebiyatseverlerin bir araya geldiği 6'ncı Uluslararası Şiir Buluşması açılış etkinliğinde şairler ve şiirler bir kez daha kent ile buluştu. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan etkinlik direktörü Şair ve Yazar Haydar Ergülen, Eskişehir'in, Türkiye'de nadide bir çiçek olarak yaşantısını sürdürdüğünü söyledi.

Şiir Buluşmasına bu yıl da destek veren Türkiye Yazarlar Sendikası adına konuşan Genel Başkan Mustafa Köz, 'Yeryüzünün birçok bölgesinden şairler aramızda. Sadece Türkiye değil dünya karanlık bir tünelden geçiyor. 6 yıldır böyle bir uygulamayı gerçekleştirmek gerçekten kolay değil. Şiir Eskişehir'e yakıştı' şeklinde konuştu.

SANAT, KÜLTÜR, ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ DEMEKTİR

Tepebaşı Belediyesi 6'ncı Uluslararası Şiir Buluşması Onur Konuğu olan Şair Ahmet Telli de, 'Bizler, yazan, çizen yontanlar için bir kentin kapısı, sanat ve kültür kapısıdır. Gerçi kimi kentlerin altın anahtarları, unvanları yüksek yüksek olanlara verilmiştir. Bu bana bir fetih duygusunun hala egemen olduğunu gösteriyor. Bizler, kardeşçe yaşanan bir dünyanın düşünü kurarız. Aslında altın anahtarları verilse de bir kent kendini öyle kolay kolay teslim etmez' ifadelerini kullandı. (HM)

Editör: TE Bilisim