İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde okul müdürlüğüne başvuran öğretmenlerin sözlü sınavları bu hafta içerisinde yapılacak. Bu sınavlara 144 öğretmen girecek.

ZİYARETLER BAŞLADI
Okul müdürlüğüne müracaat edenler arasında Baksan Eğitim Merkezi İnşaat Teknolojisi Yapı Tasarımı Öğretmeni Kadir Yalçın da vardı. Yalçın, yarın öğleden sonra okul müdürü olabilmek için mülakata girecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü daha Yalçın sözlü sınava girmeden onu Tepebaşı Bölgesi'nde bulunan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne okul müdürü olarak görevlendirdi. Eğitim camiası, mülakat sınavına girmeden, sınav sonucu belli değilken Kadir Yalçın'ın Müdür olarak görevlendirilmesini 'skandal' olarak değerlendirildi. Eğitim Bir-Sen üyesi okul müdürleri mülakata girmeden okul müdürü olarak görevlendiren Kadir Yalçın'a 'Hayırlı Olsun' ziyaretlerine başladı.

ACELENİZ NEYDİ?
Bu konuyla ilgili tepkilerini gösteren eğitimciler; 'Madem Kadir Yalçın'ı bu okula müdür olarak atayacağınız daha önceden belliydi, neden mülakat sonucunu beklemediğiniz? Bu konuda aceleniz neydi? Yapılan bu görevlendirme, mülakat öncesi torpilin bir belgesi değil mi? Demek ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakatta kimlerin müdür yapılacağını önceden belirlemiş. Mülakat bahane, torpil şahane mi?' diye tepki gösterdi. Eğitimciler bence tepkilerinde son derece haklı.

BAŞKA ÖRNEKLERİ VAR MI?
Kadir Yalçın okul müdürü olabilmek için yarın sözlü sınava girecek. Sınavdan bir hafta önce Kadir Yalçın'ı DMO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne müdür olarak görevlendirenlere soruyorum;
-Mülakat sonuçlarını beklemeden böyle bir görevlendirmeyi neden yaptınız? Bu konuda neden acele ettiniz?
-Kadir Yalçın'ın mülakat sınavını kazanacağını önceden biliyor musunuz?
-Bilmiyorsanız, yarın Kadir Yalçın girdiği mülakatı kazanamazsa bu görevlendirmeyi iptal edecek misiniz?
-Mülakat sınavına girmeden okul müdürü olarak görevlendirdiğiniz başka eğitimciler var mı?

*

BEYLİKOVALI GERÇEK
BİR CUMHURİYET
KADINININ ELİNİ ÖPEN GENEL BAŞKAN

Beylikova İlçesinin Okçu Köyü'nde oturan Atatürk ve Cumhuriyet aşığı olan 85 yaşındaki Safiye (Aydoğmuş) nine ilçedeki kadınlarla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, gerçek bir Cumhuriyet Kadını olan Safiye Nine'nin elinin öpen Kılıçdaroğlu, onunla sohbet etti. Safiye Nine, 'Atatürk öldüğünü hatırlıyorum. Her köye bir tane gazete geldi. Herkes Atatürk'ün ölüm haberini o gazeteden okudu. Allah bana bu yaşımda Anıtkabir'e gelip Ata'yı ziyaret etmeyi nasip etti' dedi. Safiye Nine, Kılıçdaroğlu'na 'Biz doğuştan Atatürkçü ve CHP'liyiz, seni Başbakan görmek istiyoruz. Oğlum İnşallah seni Başbakan yapacağız. Yılmayın çok çalışın o günleri de göreceğiz' dedi. Kılıçdaroğlu'da Beylikovalı kadınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Safiye teyzeye, 'Kadınlarımız bizi iktidara götürecek' dedi.

**

NOSTALJİ

'HALK BENİ İSTİYOR'
31 yıl önce. Tarih: 1 Nisan 1985. Yer: İnönü ilçesi. Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP)'nin unutulmaz İl Başkanı merhum Avukat Demircan Arıkan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Nilgün Süer, Şanlıurfa Milletvekili Vecihi Ataklı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Bakkalcıoğlu ve SODEP Gençlik Kolları Yöneticisi Erdal Şanlı, İnönü Zaferlerini Kutlama Töreni sonrasında karavanadan yemek yiyorlar. 'Halk Beni İstiyor' sözüyle tanınan Arıkan, Eskişehir siyasetinde renkli bir isimdi. Çok iyi bir avukatta olan Arıkan siyasi bilgi ve birikimiyle o yıllarda öne çıkan bir isimdi. 1985'te 24 yaşında Gençlik Kolları Yöneticisi olan Erdal Şanlı 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP'den Han Belediye Başkanı seçildi.

FOTO ŞAKA

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım: Binali, biz artık Çankaya Köşkü'nde mi oturacağız?
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım: Hanım, seni köşklerde yaşatacağım demiyor muydum? Ahmet Bey ve eşi boşaltmışlarsa, hemen bu akşam köşke taşınırız.
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Binali ve eşi neden bu kadar çok gülüyor? Erdoğan yarın Başkan olduğunda göreceğim sizin halinizi.