Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklandığını açıkladı.
KONTROL EDİLİYOR
Yasak kapsamında Eskişehir giriş ve çıkış noktalarında özel araçlar emniyet ve jandarma ekipleri tarafından kontrol edildi. Özel araç sayısının az olduğu kontrollerde daha çok TIR, kamyon gibi ticari araçlar bulundu. Kontrollerde araçların Valiliklerden aldıkları giriş ve çıkış evrakları kontrol edilirken, maske takmayan şoförler de uyarıldı. Ayrıca özel araçlardaki vatandaşların açıklanan araç içinde seyahat ederken uygulayacakları oturma kuralına uyup uymadığı da denetlendi.
GERİ ÇEVRİLDİLER
30 büyükşehir arasında bulunan Eskişehir'de de, saat 00.00'ı gösterdiği sırada emniyet ve jandarma ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarında görev aldı. İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer alan istisnai durumlar dışında şehre girmek isteyen araçlar kabul edilmezken, şehirden çıkmak isteyen sürücüler ise tekrar geri çevrildi. Ayrıca alınan kararla ekipler tarafından, sadece nakliye, gıda ve şehirlerarası taşımacılık yapan tır ve kamyonlara geçiş izni verdi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim