MHP'ye Genel Başkan olmak için olağanüstü kongre isteyen MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan Yüzü Güllü Kafe'de MHP üst kurul delegeleri, parti yetkilileri ve partililerle bir araya geldi. Oğan burada yaptığı konuşmada ilk olarak MHP'nin yeniden yapılanması için olağanüstü kongre istediklerini belirterek Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu. Oğan, 'Türk Milliyetçilerinin 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 milyon gibi oy kaybetmesi, Haziran ayında almış olduğu 80 milletvekilini 1 Kasım'da 40'a düşürmesi; Türk milliyetçiliğinin siyasal hareketin genel merkezine sorgulanmasını beraberinde getirmiştir. Bizler genel başkana ve genel merkez yöneticilerine çağrıda bulunarak biran önce kendilerinin önderliğinde kurultaya gitmeleri gerektiğini ifade ettik. Bunun içinde makul bir süre bekledik. Ancak gelen açıklamalar onun tam tersi yönünde oldu. Bizler kıymetli delegelerimizle beraber 548 imza topladık. Toplam 1248'in 548'i dedi ki biran önce olağanüstü kurula gitmek istiyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade ediyoruz' dedi.

KIRIM SORUNU BİR NUMARALI SORUNU OLACAKTIR

'Eskişehir tarihi Türk vatanı Kırım'dan göçüp gelen kardeşlerimize kucak açan bir şehirdir' diyen Genel Başkan Oğan, 'Buradan ifade etmek istiyorum ki Kırım orada kan ağlarken, MHP Genel Başkanı Balgat'ta dört duvar arasında kalmayacaktır. Kırım sorunu MHP Genel Başkanının 1 numaralı sorunu olacaktır. Kırım'ı Ruslar yuttuğunda, AK Parti iktidarı sessiz kaldığında Milliyetçi Hareket Partisi o meclisi inletecektir. MHP sessiz kalmayacaktır' dedi.

TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE EDEN BİR PARTİYİZ

Oğan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan olaylardan dolayı iktidar partisine yüklenerek, 'Biz MHP olarak terörle müzakere eden değil, terörle mücadele eden bir partiyiz' ifadelerini kullandı. Oğan, 'Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi devletin memurları için sürgün yeri olmaktan çıkacaktır. Devletin en iyi Valisi orada görev yapacaktır. Devletin en iyi polisi, en iyi müfettişi, en iyi doktoru, en uzman öğretmeni Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde olacaktır. Türkiye 40 seneye yakın terör ile mücadele tecrübesine sahip. Ama maalesef ki Türkiye'de terörle mücadele eden birimler arasında koordinasyonu 40 senede sağlayabilmiş değiliz. Yeni bir çalışma yaptık, yeni bir terörle mücadele birimi kurulacaktır. Ayrıca istihbaratı da içinde barındıran bağımsız bir birim olacaktır. Bunun yolu bellidir. Dünya bunu yapmışsa biz de öyle yapacağız ve terörle mücadelede tecrübesiz gencecik çocuklar bundan sonra ölmeyecektir. AKP'ye biz bu ülkeyi sıfır terörle vermiştik. Ama sonuç ortada Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP'ye iktidarı devrettiğimizde 1 senede gelen şehit sayısı 6-7 idi. Artık o bile gelmeyecektir emin olun. Çünkü biz terörle müzakere değil, terörle mücadele yapan bir partiyiz.'

Editör: TE Bilisim