Sivas Katliamı'nın 27. yıldönümü nedeniyle Pir Sultan Abdal Parkı'ndan Cemevi'ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Recep Taşel de katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek', 'Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek', 'Sivas'ı unutma unutturma' sloganları atıldı.
SONSUZA KADAR
Düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Hacı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Kamer Ali Durur, 'Bugün Madımak'ta yanmak demek; Kerbela'da, Çorum'da Maraş'ta, Gazi'de, Gezi'de, Erzincan Başbağlar'da yanmak demektir. Sivas Katliamını ve insanlık suçu işlenen bütün katliamları kınıyoruz. 27 yıldır yüreklerimizi yakan katliam ateşi hiçbir zaman sönmeyecektir. Laik Türkiye Cumhuriyeti Alevisiyle, Sunnisiyle, Kürdü ile Türkü ile bir bütündür. Bunu bozmak isteyenlerin karşısında mücadelemiz yaksanız da yıksanız da sonsuza kadar sürecektir' diye konuştu.
HESAP SORULSUN
Sivas'ta yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'İnsanlık dışı bir olayın yıldönümünde birlikteyiz. Kendisine hukuk devleti,sosyal devlet diyen, anayasana barış kelimesini koyan bir devlet Sivas Katliamı'nın sorumlularını bulunamadı. Böyle bir katliamın sorulmaması mümkün değil. Gerçekten bu işi çözmek isterseniz yaparsınız. İnsanlarımızın kardeşliğini yok etmek isteyen, dış güçler ve işbirlikçilerinden hesap sorulmalı. Sivas'ta yaşamını yitiren canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu katliamların olmaması için kardeşliğimizin bozulmasına müsaade etmemeliyiz. Katillere ve bu işi tezgahlayanlara nefretimi bir kez daha belirtiyorum' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim