Eşinin birlikte yaşadığı ve ikiz çocuk dünyaya getirdiği Eyüp Duran'ı öldürdüğü iddia edilen zanlı İzzet B.'in yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Hakim karşısında ilk defa veren İzzet B. olaylara eşinin neden olduğunu söyledi. Daha önce eşine boşanmak için ısrar ettiğini, ancak eşinin boşanmaya yanaşmadığını belirten İzzet B. 'Ben Özlem B. ile anlaşarak evlendim. Bir yıl nişanlı kaldım. Evlendikten sonra ailemin yanında kalıyorduk. Özlem ile annem geçinemeyince ayrı eve çıkmaya karar verdik. Ben Özlem'in söylediklerini sürekli alttan alıyordum. Ayrı eve çıktıktan sonra hareketleri değişti. Bir oğlumuz oldu. Sürekli tartışma çıkartıyor, her seferinde de ben alttan alıyordum. Bana küsüp küsüp köye gidiyordu. Daha sonra konuştuk ve boşanmaya karar verdik. Çocuk bende kalacaktı. Ancak bir süre sonra kararını değiştirdi ve çocuğu istediğini söyledi. Ben bir iş buldum ve çalışmaya başlayacaktım. İşyerinden sabıka kaydı ve nüfus kaydı istediler. Nüfus kaydı almaya gittiğimde oğlumun haricinde 2 tane daha çocuğum olduğunu öğrendim. Özlem B. ile birlikte yaşayan Eyüp Duran'ın ikiz çocukları olmuş ve çocuğu benim üzerime yazdırmışlar. Kan beynime toplandı. Özlem'den hesap sormak istedim. Onu yaralamak ve sakat bırakmak istiyordum. Ancak öldürme amacım yoktu. Daha sonra araç kiralayarak Eskişehir'e geldim. Tanınmamak için siyah çarşaf giydim. Sokaklarında 2 gün bekledim. Özlem hiç evden çıkmadı. Cebimdeki para da bitmek üzere olduğu için geri dönmeye karar verdiğim sırada evden sevgilisi Eyüp Duran çıktı. Markete girdi, çıkışında ateş ettim. 5-6 el ateş ettim. O sırada kendimi kaybetmiştim. Pişmanım' diye konuştu.

Duruşmaya katılan Eyüp Duran'ın babası Yusuf Duran, olayı görmediğini belirterek oğlunu öldüren İzzet Bayrak'tan şikayetçi olduğunu söyledi.

Savcı ifadelerin ardından mütaala verdi. Sanık'ın cinayeti tahrik altında işlediği kanaatine varan Savcı, 'Tahrik Altında Kasten Adam Öldürme' suçundan ötürü sanığın 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilisim