ÖRNEK İNSANLAR

26 Nisan'da oynanan Sağlıkspor ile Yunusemrespor arasındaki baraj müsabakasının ardından Yunusemrespor'un galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmada sevinmek yerine rakip takım antrenörü ve futbolcularını teselli etmeye giden Yunusemrespor antrenörü Orhan Türkmengil ile Sağlıkspor antrenörü Serdal Eroy'un örnek davranışları TÜFAD tarafından unutulmadı. Dün düzenlenen toplantıda her iki takım teknik adamı kutlanarak plaket verildi.

TÜFAD'ı kutluyorum

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam dün düzenlenen toplantıda örnek davranış sergileyen her iki teknik adamı kutladı.

TARAF OLAMAYIZ

EASKF Başkanı Sadri Atam 'TÜFAD Eskişehir şubesinin centilmenliğini kutluyorum. Gerek Serdar Eroy gerekse Orhan Türmengil'in baraj maçı sonrasındaki sergilediği tavırlarını kutluyorum. Nefesleri kesen maç oldu. Kaybeden olmadı. Eskişehir futbolu kazandı. TÜFAD seçimlerinde taraf olmamız söz konusu değildir. Futbol antrenörlerinin üyeleri demokratik haklarını sandığa yansıtırlar.

YENİDEN ADAYIZ

Ayrıca Eskişehir Amatör spor kulüpleri federasyonu olarak Eylül ayında seçim yapmayı planlıyoruz. EASKF'de de muhtemelen çoklu liste yarışacak. Bizlerde ASKF seçiminde tekrar aday olacağız. Siyasetler spor taban birliklerine girmemeli. Müdahale etmemeli. Siyasetten elbet hizmet anlamında elbet destek alınır. Ancak siyasetçilerin doğrudan yönetmek ve yönlendirmek adına böylesi seçimlere el atmamalı' dedi.

DEMOKRATİK SEÇİM OLSUN

TÜFAD Seçimlerinden Başkan Engin Bayrı'dan boşalacak başkanlığa aday olan Ahmet Bingöl ve Tezcan Al dün düzenlenen toplantıda konuşarak demokratik bir seçimin olmasını istediler.

BİNGÖL 'KINIYORUM'

TÜFAD Başkanlığına aday olan Ahmet Bingöl 'Öncelikle TÜFAD Eskişehir şubesinin genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri üzen bazı gelişmelerde olmuyor değil. Bazı siyasilerin bazı üyelerimize telefon etmelerini hoş karşılamıyorum. Buralar siyaset üstü yerlerdir. Siyaset buralara girmemeli. Seçimde herkes aday olabilir, listelere girebilir. Demokratik yarışa her zaman varız. TÜFAD Eskişehir şubesi bir adım daha gitsin diye yola çıktık. İstişare yaparak bu işe koyulduk. Başta bizlere söz verip sonrasında gizli gizli çalışanları kınıyorum. Maalesef bazı arkadaşlarımız, büyüklerimiz tarafsız kalma adına duracağı yeri bilemediler. Dik duramadılar. Aday ve ekip arkadaşlarımızla birlikte kimsenin devamı olmadığının bilinmesini isterim' dedi.

AL 'GENÇ BİR EKİBİZ'

TÜFAD Başkanlığına aday olan Tezcan Al 'Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır. Genç bir ekiple yola çıktık. Kimseye asla kırgınlığımız yoktur. Buralar kavga yeri değildir. Uzlaşma ve hizmet yeridir. Siyasetle işimiz olamaz. Asla siyasetin girmesine izin veremem. Futbol antrenörler derneğine geçmişte hizmeti olanlara teşekkür ediyorum. Seçimi kazanırsak bütün kurum ve kuruluşlar ve spor taban birlikleriyle uyum içinde olacağız' dedi.

Editör: TE Bilisim