Hasan Polatkan Kültür merkezinde yapılan kongreye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililer katıldı.
HEDEFİMİZ İKTİDARLIK
CHP İl Gençlik Kolları başkanlığına aday olan Cem Diler yaptığı konuşmada memleketin aydınlık yüzleri devrimci geçleri olduğunu söyledi. Diler, 'Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Gün geçmiyor ki annelerimiz babalarımız zaten zor şartlarda çalıştırıldığı işten çıkarılmasın, gün geçmiyor ki, ülkemizde aç olduğu için işsiz olduğu için insanlar canına kıymasın. Büyüklerimiz açlığından kimse ölmez derlerdi ama artık günümüz şartlarında insanlar açlıktan ölüyor, canını kıyıyor, intihar ediyor' dedi. Diler, Gençlik Kolları olarak hedeflerinin iktidarlık olduğunu söyledi.
İHTİYACIMIZ VAR
CHP Gençlik Kollarının 1951 yılı sonrasında ortaya çıkan bir süreç olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Recep Taşel CHP gençlik kollarının çok güzel işlere imza attığını vurguladı. Taşel, 'CHP gençlerin özgür olmasını, sorgulayan olmasını bekliyor. Gençlerin sorunları çok fazla. Eğitimde fırsat eşitliği olmayan gençler var. Zaten sorgulayan bir eğitim sistemimiz yok. Gençlerin barınma sorunu var. 21 bin umreden gelen hacı adayları var. Gecenin bir yarısı KYK yurtları boşaltıldı. Gençler apar topar sokağa atıldı. Gençlerin birçok sorunu var. Gençlerimizin bir kısmı tarikatların kucağında. Gençlerimiz okuyor, iyi bir eğitim aldığını düşünüyor. Daha sonra işsizlikle uğraşıyor, sosyal dışlanmış hissediyor. Gençler ne yaparsa yapsın başarılı olamaz ancak devlet politikasına alınması gerekiyor. Yeni yönetim anlayışıyla birlikte düşündüğümüz bazı şeyler var. Gençlerin bu dijital dünyada kuluçka merkezleri oluşturarak o dünyada yarattıkları dünyayla partimizi nasıl değiştiririz onu düşüneceğiz. İktidar taşlarını dizerken hepinize tek tek ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.
KOMPLEKSTEN ARINMALIYIZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise bu ayın sonunda gerçekleşecek kurultayın koronavirüS salgını nedeniyle ertelenebileceğini söyledi. Gençlik Kollarının önemin inkar edilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Kurt, 'Ama Türkiye'nin geldiği durumunu dikkate aldığımızda gençler sanki siyasette yok, bunu aşmamız lazım. Sosyal demokrat partilerin görevi gençlerin hak ettiği alanı alıp Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamalıdır. Şu anda partimizin yaş ortalaması 30 ve üstüdür. Ama seçmen yaş ortalamasına baktığımız zaman oldukça düşüktür. Özellikle 18-35 yaş arası seçmen sayısı neredeyse genel seçmen sayısının yarısıdır. Ama CHP'nin yönetim kademelerinde 18- 35 yaş arası yönetici neredeyse yok sayılacaktır. Bunu aşmamız lazım. Her türlü kompleksten aranmamız lazım' diye konuştu.
GÖRMEKTE ZORLANIYORUZ
Kurultayda da bunu sağlayarak, aktif yönetici grubuna gençleri getirerek bunun sağlanabileceğini vurgulayan Kurt, şu ifadelere yer verdi: '30 yaş Türkiye'de çok şeyin yapılabileceği bir yaştır. 30 yaş pek çok ülke yönetiminde söz sahibi olunabilen bir yaş ama Türkiye'de de çok şeyin yapılacağı bir yaş. Bunu aşmamız lazım. CHP'nin geçmişte çok başarılı olduğu dönemlerde yöneticilerine baktığınız zaman hepsi genç. Yaşlılar sadece yol gösterici nitelikte ve gençlerle birlikte sadece zihni genç olanlar bu işin içerisinde olmuş. Dolayısıyla önümüzdeki süreci bu doğrultuda gençlerin doldurması gerekiyor. Gençler bazı şeyleri büyüklerin lütfu değil hak olarak kabul etmeli ve o hakkını almalı. Hak mücadelesi en önemli mücadeledir. Hak mücadelenizi yapmalısınız. Sizle biz Türkiye'yi birlikte yöneteceğiz. Nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsunuz. Önemli olan bu. Gençler gerekiyorsa büyükleri politikanın dışına iterek el koyma zamanı gelmiştir. Ben kongre sürecinde böyle bir CHP hayal ediyorum. CHP'nin genel merkez yönetim kadrosunun yaş ortalamasının 40'ın aşağısına inmesi gerekiyor. Başka türlü geleceği görmekte zorlanıyoruz. Ast olan gençlerdir, gençlerin de buna el koyması gerekiyor.'
ÖNEM VERİLMELİ
Eskişehir'de İl Gençlik Kollarının bir yılıdır olmamasına da tepki gösteren Kurt, 'Gençlik kolu olmayan bir partide gençlerin olmasını beklemek mümkün mü? Gençlik kollarını kapatırsan, önem vermezsen genç olmaz. Gençler kendi yönetimini kendileri seçecek. Umuyorum bu seçilen yönetim başarılı olacak. Ama iki yıl sonra da 50 kişiyle kongre yapmayalım' diye konuştu.
İŞTE YÖNETİM KURULU
Konuşmaların ardından tek liste ile girilen CHP İl Gençlik Kolları seçimde Cem Diler başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Buse Aksu, Aynur Anabazlı, Yağız Bilginer, Umut Doğan, Sevilnaz Durur, Halil Emre, Ömer Kaplan, Devran Kaya, Sinem Küçükdeveci, Cengiz Özat, Murat Sarısu, Semra Son, Muharrem Toprak ve Gökhan Yürükcü.' Kurultay delegelerinin isimleri de şunlar: Merve Baki Avcı, Ufak Çiftçi, Mehmet Oğuzhan Demir, Deniz Demirbilek, Cem Diler, Selcan Durur ve Niyazi Yılmaz.'

Editör: TE Bilisim