Öğrencilerle eğitim öğretim ve gelecek hayatları üzerine sohbet eden Vali Çakacak, eğitim hayatının önemine değinerek, öğrencilere hayatlarına hedefler koymalarını, milli ve manevi değerlerine bağlılık içerisinde hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerini tavsiye etti.
BÜYÜK HEDEFLER
'Sizler, Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir devletin evlatlarısınız. Bu yüzden hedefleriniz daima büyük olmalıdır. Böyle güzel bir okulda eğitim görme şansına sahipsiniz. Bu yüzden var gücünüzle hedeflerinize ulaşmaya çalışın' diyen Vali Çakacak, öğrencilere, 'Enerjinizi iyi kullanın ve kendinizi iyi yetiştirin. Sizlerden istenen sadece çalışmanız ve başarılı olmanızdır. Ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine siz gençlerin sayesinde ulaşacaktır' diye konuştu.
BAŞARILAR DİLEDİ
Üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Vali Çakacak, 'Hepinizi bu okuldan mezun olduktan sonra en iyi üniversitelerde görmek bizlerin en büyük dileğidir' dedi. Ardından öğrencilerle birlikte pasta kesen Vali Çakacak, öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dileyerek sınıfın tahtasına; 'Sevgili Gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz. Size inanıyoruz, güveniyoruz ve sizi çok seviyoruz! Hayatınız başarı ile dolsun!' diye yazdı.
KALKINMANIN TEMELİ
Pasta kesiminden sonra Vali Çakacak, okulun öğretmenleri ve idarecileriyle öğretmenler odasında bir araya geldi. Vali Çakacak, her türlü gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın temelinde eğitimin var olduğunu söyledi. Çocukların ve gençlerin hayatlarını şekillendiren sürecin okul sıralarından geçtiğini aktaran Vali Çakacak, 'Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim