Odunpazarı Belediyesi, Gökmeydan Halk Merkezi, OMEK ve Spor Müdürlüğü'nün kursiyerlerine Anemon Otel'de yılbaşı eğlencesi düzenledi. Organizasyona Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Türkiye'nin sevilen sanatçısı Mithat Körler'in sahne aldığı programda yüzlerce kadın doyasıya eğlenerek yeni yıl için moral depoladı. Burada bir konuşma yapan Başkan Kurt, Eskişehir merkezde üç belediye olarak şehri Türkiye'de yaşanabilecek en iyi yer yapmak için gayret ettiklerini söyledi.
PEŞKEŞ ÇEKMEDİK
Başkan Kurt konuşmasına dört yıl boyunca yapılan çalışmaların gösterildiği bir sunum ile devam etti. 'Siz bu sunumu eşinize dostunuza anlatın. Bize teslim edilen paraları çarçur etmediğimizi, haram yemediğimizi ve birilerine peşkeş çekmediğimizi gösterelim' diyen Kurt, 'Sizin bu sunumdan sonra Odunpazarı Belediyesi'nin yaptıklarıyla çok daha fazla övünebileceğinizi tahmin ediyorum. Çünkü ben övünüyorum. Doğru işler yaptık. Farklı belediyecilik yaptık. Bizden öncekilerin 10 yılda yaptığını 5 yılda yaptık. Belki daha fazlasını yaptık' ifadelerini kullandı.
ÇARÇUR ETMEDİK
'Hem Odunpazarı'nda, hem Büyükşehir'de hem de Tepebaşı'nda seçimleri yeniden kazanabilmek için sizin desteklerinize ihtiyacım var' diyen Başkan Kurt, 'Bize şu ana kadar vermiş olduğunuz destekleri biliyoruz. Kadınlar olmasaydı biz seçimi kazanamazdık. Ama yeni dönemde de kadınlar bize destek versin istiyoruz. Çünkü biz kadınları mutlu olan bir Odunpazarı'nı yaratmak istiyoruz. Siz bize destek olacaksınız, biz Türkiye'ye örnek olacağız. Size inanıyor ve güveniyorum. Kendimizi size emanet ediyorum. Bizi kazandırın. Türkiye'ye örnek olalım. Daha çok yapılması gereken işimiz var' diye konuştu. 'İktidarla uyumlu bir belediye olursa daha çok hizmet gelir' düşüncesinde olanları eleştiren Kurt, 'Odunpazarı'na gelen para, kaynak çarçur etmezsen, yandaşa peşkeş çekmezsen herkese yeter. Biz sizin adınıza bize gelen paraları çok dikkatli kullandık' ifadelerini kullandı.
UMUDUMUZU ÇOĞALTALIM
Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz hiç kimseden size hizmet ettiğimiz için bize oy verin ya da bize oy vermezseniz size hizmet etmeyiz demiyoruz. Belediyecilik adaletle, eşitlikle, hakla yapılır. Herkesin hakkı ve payı var. Herkese bu payı biz vermek zorundayız. 20 yıldır Yılmaz Büyükerşen nasıl yapıyorsa, 15 yıldır Ahmet Ataç nasıl yapıyorsa, 5 yıldır da ben nasıl yapıyorsam bunu devam ettirmek istiyoruz. Şu anda devam edecek belli ama daha güçlü gelmemiz lazım. İlçeleri kaybettiğimiz için Büyükşehir Meclisi'nde azınlığa düşüyoruz, azınlığa düştüğümüz için bazı şeyleri yapamıyoruz. Önümüzdeki dönemde bütün ilçelerdeki akrabalarınıza söyleyin hem CHP'nin adayına, Büyükşehir Başkanımıza oy versin, meclis üyelerinde çoğunluğu sağlayalım. Bunu sağlarsak Eskişehir inanın şu andaki halinin iki katı daha güzelleşir, verimli hale gelir ve Türkiye'nin, dünyanın gıptayla baktığı bir şehir haline gelir. Bunu yapacak gücümüz var. Bunu sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Bize destek verin, omuz verin. Yeni yıl umut, sağlık, bereket demek. Yeni yılda umudumuzu tüketmemeliyiz, çoğaltmalıyız. Bu da size bağlı.'
Kurt'un konuşmasından sonra sahneye çıkan ünlü sanatçı Mithat Körler, sevilen şarkılarını kursiyerler için seslendirdi. Körler'in şarkılarıyla coşan kursiyerler doyasıya eğlendi. HM
Editör: TE Bilisim