Sakintepe Mahallesinde İl Özel İdaresi'ne bağlı olan ve değişen kanunla geçtiğimiz yıl Tepebaşı Belediyesi'ne devredilen soğuk hava deposu ve paketleme tesisinin, Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Kooperatifi ile birlikte üreticiler tarafından en verimli şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Tesiste gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Kooperatif Başkanı Süleyman Buluşan ve çok sayıda yerel üretici katıldı.
'TARIM ADINA YAŞATACAĞIZ'
2033 yılına kadar Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkisinde bulunacak tesisin bölge üreticisinin ve küçük üreticinin kullanımına sunulduğunu belirten Başkan Ataç 'Bizim amacımız bu tesisin çalışmasıdır. Bununla ilgili birçok çalışmamız oldu ve bundan sonra da olacak. Bizim tek istediğimiz size hizmet edebilmek ve paylaşmak. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir, bunlar bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan topraktan çıkan ürün ve ondan sizin para kazanmanız. Burayı yaşatacağız, sizler adına yaşatacağız, tarım adına yaşatacağız. Bir ekim ve üretim planlaması yok iyi bir çalışma ve planlama yaparsak hepimiz kazanırız' dedi.
'SAHİP ÇIKMALIYIZ'
Sebze üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan; 'Bizler daha önce ürünlerimizi muhafaza etmek adına mücadele ettik, başarılı olamadık. Ama bundan sonra arkamızda bir belediye başkanımız var. Bundan sonra tarlada ürünün kalmaması için buraya sahip çıkmamız lazım insanların buraya gelebilmesi için bir pazar oluşturmamız lazım. Bazı insanlar bu bölgede böyle bir tesisin olduğunu dahi bilmiyor. Biz üreticilerin buraya sahip çıkması ve dışarıdaki üreticileri buraya çekmesi gerekiyor. Bölgemizde kayıt dışı ziraat odasına kaydı olmayan yüzlerce üretici var. Bu da bizlere çok zarar veriyor. Bunlar da bu bölgenin piyasasını yok ediyor, haksız üretimle karşı karşıyayız' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim