Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 – 15.00 arası 65 yaş üstü için sokağa çıkma izni getirileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda pazar günü dışarı çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, havanın da güzel olması nedeniyle bol bol yürüyüş yaparak, banklarda oturdu ve özgürlüğün tadını çıkardı.
HAFTA İÇİ DE KALDIRILSIN
Uzun zaman sonra dışarı çıkan vatandaşlar, tedbirlerini almayı da ihmal etmedi. Maske ve eldivenlerini takan vatandaşların bir kısmı tekerlekli sandalyedeki eşini gezdirirken bir kısmı da spor yaptı. Kısıtlamanın geçici olarak kaldırılmasından duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlar, bu kısıtlamanın hafta içi bir gün de kaldırılmasını istediklerini, böylece işlerini de yapabileceklerini ifade etti.
İZNİN DEVAMI GELSİN
Evden dışarı çıkamamanın çok kötü olduğunu anlatan vatandaşlar, kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi. Bu iznin devamının gelmesini beklediklerini anlatan vatandaşlar, kısıtlamanın kaldırıldığı gün marketlerin ve pastanelerin açık olmasını talep etti.
SOSYAL MESAFE
Sokağa çıkamadıkları için komşularını ve arkadaşlarını göremeyen vatandaşlar, Hamamyolu'nda yakınlarıyla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Sohbet esnasında sosyal mesafeyi koruyanlar olduğu kadar, oturma alanlarında sohbet ederken sosyal mesafe kuralını çiğneyenler de oldu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim