23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 97'nci yıl kutlama programı çerçevesinde, öğrenciler İrem Eyrek ve Ege Erten sırasıyla Valilik koltuğuna oturdu.

Program kapsamında, Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret eden Milli Zafer İlkokulu 3-F öğrencisi İrem Eyrek ve Özel Atayurt Okulları 5-C öğrencisi Ege Erten oturdukları Valilik koltuğunda isteklerini dile getirdi.
Koltuğa ilk oturan Milli Zafer İlkokulu 3-F öğrencisi İrem Eyrek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan tam gün eğitimin öğrencilere daha çok spor yapma zamanı vereceğini söyledi. Park ve bahçe alanlarının arttırılmasını isteyen öğrenci Eyrek, her okulda ise spor salonu olması gerektiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Oyun Başlasın' programına çocuklar olarak büyük destek verdiklerini kaydeden öğrenci Eyrek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın tüm çocuklara barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diledi.
Yapımı hızla devam eden Şehir Hastanesi'nin Eskişehir için çok büyük bir hizmet olduğunu aktaran Özel Atayurt Okulları 5-C öğrencisi Ege Erten ise, sportif amaçla yapılan yatırımlarında bir an önce tamamlanmasını istedi. İlimizde yaşanan trafik sorununa da değinen öğrenci Erten, tramvay hatlarının ise şehrin her yerine ulaşmasını temenni etti. Eskişehirspor'u Süper Lig'de görmek istediğini söyleyen öğrenci Erten, Suriye'de yaşanan drama duyarsız kalmayarak, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı kutladı.
Sporun içinde var olan kazanma azminin bazen aşırı sevince dönüştüğünü, yaşanan güzelliklerin birlik ve beraberliğimizi bozmamasını isteyen öğrenci Erten, 'Spor müsabakalarındaki şiddet olayları çocukları yanlış yönde etkileyebilir' dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklar için çok önemli olduğunu kaydeden Vali Çelik, çocukların hem zihinsel hem de bedensel açıdan sportif amaçla yaptıkları oyunların çok önemli olduğunu bildirdi. Vali Çelik, sevgi, barış ve dostluk gibi değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada yaşayan tüm çocuklara kutlu olmasını diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'inde hazır bulunduğu ziyaretin sonunda, Vali Çelik, günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerde Vali Çelik'e çiçek takdiminde bulundu. HM
Editör: TE Bilisim