Sportif etkinlikler iptal ediliyor
Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan koronavirüs, spor dünyasını da vurdu. Virüs sebebiyle birçok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da seyircisiz oynanmasına karar veriliyor. Korona virüsünün etkisini bu şekilde sürdürmesi halinde ise tüm etkinlik ve turnuvaların askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Virüs yüzünden çok sayıda organizasyonun ertelenmesine karar verilirken, bir kısmı da seyircisiz oynanacak.

Ülke genelinde durdurulan ligler
Türkiye Futbol Federasyonu, ülke genelindeki Spor Toto Gelişim Ligleri, Kadın Ligleri, U-17, U-16, U-15, U-14, U-13, U-12 ve U-11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacaktır. U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacak. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U-14 ve U-13 Altyapı Gelişim Ligleri bu sezon oynanmayacaktır.

EASKF'dan uyarı geldi
EASKF Başkanı Sadri Atam dünkü gün yaptığı açıklamada, 'Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Küme, 2. Amatör Küme, U-19 1. Gençler Ligi'nde müsabakaların oynanacağı sahalar seyircisiz oynamaya çok elverişli olmadığından kulüplerimizden ve seyircilerden anlayış bekliyoruz. Oynanacak karşılaşmalara kadrodaki sporcular, görevli antrenörler, sahaya giriş kartı olan yöneticiler ile kulüp başkanları girebilecektir' ifadelerini kullandı.

Seyirci alınmayacak
Ülkemizin bütün illerinde futbol, basketbol, hentbol ve voleybol gibi takım sporlarında müsabakalar, 30 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak. A Milli Takım maçlarında taraftar olmayacak. Dünyada NBA maçları ertelendi, Euroleague ve FIBA askıya alındı. UEFA ve FIFA U-17 ve U-19 turnuvaları ertelendi. Formula 1'de Çin yarışı ertelendi, Bahreyn GP ise seyirciye kapatıldı. 2020 MotoGP Grand Prix ertelendi. Premier Lig'de ve Bundesliga'da seyirci olmayacak.

İptaller arka arkaya geliyor
2. Dünya Savaşı'nda bile devam eden NCAA (Amerikan Kolej Sporları) turnuvaları tarihte ilk kez iptal edildi. Avrupa Tekvando Birliği, mart, nisan ve mayıs ayında düzenlenecek şampiyonaların ertelendi. Avrupa Halter Şampiyonası, tenis organizasyonları ertelendi. Judoda Ekaterinburg Grand Slam, Tiflis Grand Prix ve Antalya Grand Prix müsabakaları iptal olurken güreşte 2020 Olimpiyat Elemeleri ve Dünya Elemeleri ileri tarihe alındı.

EURO 2020 ne olacak?
Buz pateni organizasyonları iptal edilirken golfe de ara verildi. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 2020 yılının son aylarına ertelenebileceği açıkladı. Çin'deki organizasyonlara gidilmeyecek. Afrika'da da maçlar seyircisiz oynanacak. UEFA da EURO 2020'nin kaderini belirlemek üzerine bir toplantı yapacak. Çıkacak bir karar neticesinde söz konusu futbol organizasyonunun da ertelenmesi söz konusu.
Editör: TE Bilisim