CHP'nin önceki haftalarda gerçekleştirdiği örgüt toplantılarına katılımlarından dolayı CHP üyelerine teşekkür ederek Pazar toplantısını açan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'a adeta ateş püskürdü.

TEK GÖREV 2015 SEÇİMİNDE TEK YUMRUK OLMAK

Çuhadar, 'Yerel seçimler oldu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu burada yapılan atamalarda, partimizin uyguladığı taktikleri beğenen, beğenmeyen arkadaşlarımız oldu. Neticede biz bu işten memnun değiliz dediler, genel merkezi kurultaya gönderdiler. Genel merkezimiz kurultaya gitti, peki bu kurultayı kimler seçiyor? Bizler seçmiyor muyuz kurultaydaki başkanlarımızı, genel başkanımızı? Neticede bugünkü genel başkanımız ve onun parti meclisi seçildi. Artık bundan sonra konuşacak, yapacak bir tek görev var. Önümüzde 2015 seçimleri var hep birlikte elele olacağız, tek yumruk olacağız ve seçime endeksleneceğiz. Ama maalesef içimizden bizden bizi bölmek adına, yıpratmak adına çatlak sesler çıkıyor' diye konuştu.

'CHP'DE KOLAY KOLAY ÇALIP OYNATMAZLAR'

Batum'un geçtiğimiz günlerde yerel televizyon ve bir yerel gazetede çıkan haberlerine tepki gösteren Çuhadar, 'Bizim milletvekilimiz olan Eskişehir'le birlikte olan milletvekilimiz yandaş basının karşısına çıkıyor, yandaş basının karşısında güzel hazırlanmış sorularla genel başkanımızı ve beraber mücadele ettiği arkadaşlarını yerden yere vuruyor. Ama işin en acısı buradaki Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Odunpazarı Belediye Başkanımızı küçümsüyor ve kamuoyunun önüne atıyor. Bu gerçekten bizim adımıza utanç verici bir durum. Ne yapmış Büyükşehir Belediye Başkanımız? Bugün iktidarın olduğu ve hedeflerinin Eskişehir'i almak olduğu belediyeyi basa basa almış mı? Kırsal kesimlerde %15lik oylarımızı %40'a çıkarmış mı? Ne yapmış Odunpazarı Belediye Başkanımız? Gece gündüz çalışmış Odunpazarını almak için seçim kazanmak için, 30 bin oy yetmiyor, 100 bin oy almış seçim kazanmış. Ne yapmış bu arkadaşlarımız, bunları toplumun önüne, kamuoyunun önüne atıyorsun. Bu yakışmıyor. Şimdi sen yandaş basını alacaksın, biriniz çalacaksınız biriniz oynayacaksınız. Burası CHP tüzüğü var, kuralları var kendine göre yönetim şekli var burada adamı kolay kolay oynatmazlar. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemde gerçekten yaşanan olayları üzülerek izliyorum' dedi.

EĞİTİM DEMEK HER ZAMAN DİSİPLİN DEMEK DEĞİLDİR

İsmini söylemeden disiplin kuruluna verilen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'u eleştiren CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer de, 'Örgütlü çalışmak demek bir partiye üye olmak demek, bir partinin mensubu olmak demek bir partinin milletvekili olmak demek, bir partinin partili belediye başkanı olmak demek aynı zamanda disiplin demektir. Disiplinin eğitimle alakası vardır ama eğitim demek her zaman disiplin demek değildir. Bunu hep birlikte gördük. Hiç kimsenin partiyi bölmek üzere yola çıkmasına, partiyi karıştırmak adına konuşmalar yapmasına, demeçler vermesine Cumhuriyet Halk Partililer olarak izin vermeyeceğiz' dedi.

'KONUŞMA HAKKI KALMAMIŞTIR'

Usluer, 'Bir partinin mensubu olmak demek, bir partinin milletvekili olmak demek, bir partili belediye başkanı olmak demek aynı zamanda disiplin demektir. Disiplinin eğitimle alakası vardır ama eğitim demek her zaman disiplin demek değildir. Bunu hep birlikte gördük. Suç işleyen bedelini öder. Bunu aksi söz konusu değildir. Bir ilden milletvekili olmayı kabul edip, o gün itiraz etmediyseniz bugün konuşma hakkınız da kalmamıştır' şeklinde konuştu.

AKÇAR CHP GENÇLİK KOLLARINA ATANDI

Uzun dönemdir ataması beklenen CHP Gençlik Kolları Başkanı Av. Hüseyin Akçar Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine teşekkür ederek, '2015 genel seçimlerinde gençlerle çalışmaya değer veren bir partiyi daha yukarılara taşımak için elimizden ne geliyorsa yerine getireceğiz. Bu konuda daha çok gence ulaşmak, daha çok gençle beraber olmak için kadın kollarımızla, il başkanlarımızla güzel işler yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim