Sivas katliamının 24'üncü yıl dönümü sebebiyle anma yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, 'Katliamı yapan birçok suçlunun işledikleri suçlar yanlarına kar kalmıştır' dedi.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenliği'ne giden 33 aydın, sanatçı, demokrat Madımak Oteli'nde göz göre göre yakılarak katledilmişti. Dün Hacı Bektaş Veli Derneği'nin öncülüğünde Adalar'dan Vilayet Meydanı'na anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, sivil toplum örgütleri ve birçok vatandaş katıldı. Ellerindeki pankartlarla ve beyaz balonlarla Vilayet Meydanı'na yürüyen beş yüz kişilik grup, sık sık 'Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar', 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek', 'Sivas'ı unutma, unutturma' sloganları atarak yürüdü.

SÖYLEYEMEDİKLERİ SÖZLER KALDI
Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk bırakıldıktan sonra basın açıklaması yapan Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, 'Katliamın ardından yitip giden 33 canımızın ardından nesiller boyu aktarılacak olan söyleyemedikleri sözler kalmıştır. Katliamı yapan birçok suçlunun işledikleri suçlar yanlarına kar kalmıştır. 20. yüzyılda da ülkemizde böyle vahşetin yapılabileceği ve daha kötüsü yapılanların cezasız kalabileceğini de üzülerek görmüş olduk. Faillerin ceza almasını beklerken bazılarının siyasi partilerde üst düzey yönetici olarak görevlendirilmiş olmalarını görmek ise vicdanlarımızda kapanmayacak yaralar açmıştır' diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Vilayet Meydanı'na getirilen beyaz güvercinler ve beyaz balonlar barış, kardeşlik için gökyüzüne uçuruldu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim