Parti binasında gerçekleşen genel kurula, DP Mali İşler Başkanı Fevzi Yalçın, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Adnan Tufan, İl Başkanı Hüseyin Özcan ve partililer katıldı. Kurulun açılış konuşmasını yapan Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci, '5'inci olağan kongremizi yapıyoruz. 4 Eylül 2016'da göreve geldim. O günden bugüne 4'e yakın seçim geçirdik. İlçemizi temsil ettik' dedi.
YOK OLMAZ
Ülkede büyük bir korku olduğunu ileri süren DP Genel İdare Kurulu Üyesi Adnan Tufan, 'İnsanlar emeklilik maaşıyla zor geçinirken bugün sadece Kocaeli'nde 9 kişi intihar etti. Antalya'da bir aile intihar ediyor hem de siyanürle. Bu siyanürle intihar Nazi iktidarında vardır sadece. En son noktaya geldik. İnsanların sesi çıkmıyor. İnsanlar korkuyor. Eleştiri yapanlara ceza iki yıldan başlıyor. Cumhurbaşkanında 17 bin 500 kişi eleştirdiği için mahkemeye vermiş. Tahammül yok. Bu ülkede biz DP olarak demokrasiyi kuran, demokrasiyi getiren partiyiz. Şimdi bir görevimiz var. Her canlı bir süre yaşar sonra ölür. Partiler de böyle. Ama iki ana kol yok olmaz. Biri DP biri kızsak da darılsak da CHP. Diğer partiler gelir geçer' ifadelerini kullandı.
ZİYARET İYİ OLDU
Mali İşler Başkanı Fevzi Yalçın Fevzi Yalçın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesini değerlendirdi. Yalçın, 'Erdoğan ABD'den döndüğünde başarı ya da başarısız diye konuşuldu. Türkiye günlük konuşur. Cumhurbaşkanının günlük sözleri üzerine programlar düzenlenir hale geldik. Kendi görüşümü söylüyorum. Bu ziyaret iyi olmuştur. Gerilim içinde yaşayan ülke olmasını kabul edemeyiz' diye konuşuldu.
YÖNETİM KURULU
Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: 'Aynur Sağır, Mehmet Akçaba, Yusuf Savuran, Battal Kartal, Ferhan Göğce, Halit Çam, Özgür Gündoğan, Salim Mandalcı, Yakup Gürkan, Abdüllatif Sert, Yüksel Çakmak, Erdoğan Bidan, Ercan Aydın, Ali Özgül, Mehmet Çakır, Sinan İşler, İsmet Yıldız.'
Editör: TE Bilisim