Güçlüer, 'Eskişehir Valiliği'nin emri ile Eskişehir Devlet Hastanesi yönetimi tarafından açılmış ve sonuç itibari ile Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından Tabip Odasına kınama cezası verilmiştir' dedi.
'Tüm kamuoyu önünde soruyoruz' diyen Güçlüer şöyle konuştu: 'Bir sürgünü kabul etmemek, bir antidemokratik uygulamanın durdurulmasını talep etmek nasıl cezalandırıla bilinir. Bir Tabip Odası başkanının, bir hekimin, bir sürgünün durdurulmasını talep etmesi kadar doğal ne olabilir. Bu hakkı savunan Tabip Odası başkanına hastane yöneticisi hekimler tarafından ceza verilmesi nasıl açıklanır. Her yurttaşın hakkı olan basın açıklamasına katıldığından ötürü bir başkan hakkında nasıl soruşturma açılması istenebilir.'
Güçlüer, 'Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Tabip Odası yöneticileri, aktivistleri, Tabip Odası'nın ilkeleri ve desteği çerçevesinde ilimizdeki iyi hekimlik, sağlık hakkı ve demokrasi mücadelesinde üzerlerine düşeni yapacaklarıdır' diyerek bu saldırıyı durdurmak için tüm yasal ve demokratik hakların kullanılacağını sözlerine ekledi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim