Tercih Demirbakan oldu
Siyah-Kırmızılı kulüpte yeni teknik direktör belli oldu. Fuat Çapa'nın geçtiğimiz hafta görevden ayrılmasının ardından yönetim yeni teknik direktör arayışlarına girmişti. Hamza Hamzaoğlu, İsmet Taşdemir, Hakan Kutlu ile görüşen Osman Taş başkanlığındaki yönetim bu isimlerle anlaşma sağlayamamıştı. Birçok teknik adam kulübün bulunduğu durumda takımın başına gelmeye sıcak bakmadı.

Taraftar memnun
Eskişehirspor yönetimi geçtiğimiz gün Eskişehirli antrenör Coşkun Demirbakan ile anlaşma sağladı. 64 yaşındaki teknik adam anlaşma doğrularken, bugün göreve başlayacağı öğrenildi. Demirbakan, geçtiğimiz sezon Adanaspor'u çalıştırmış ve Akdeniz temsilcisini kümede bırakmayı başarmıştı. Coşkun Demirbakan'ın takımın başına getirilmesi taraftarı memnun etti.

Eskişehirli bir antrenör
1954 yılında Eskişehir'de doğdu. Futbola babasının görevi nedeniyle 16 yaşında İstanbul Çamlıcaspor'da başladı. 17 yaşındayken Fenerbahçe genç takımında, bir yıl sonra da Fenerbahçe A Takımı'nda oynamaya başladı. 1973 yılında Malatyaspor, 1974 yılından itibaren Eskişehirspor formasını giydi. 1977 yılında Eskişehirspor'a tarihinin en büyük paralarını kazandırarak Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Demirbakan'ın kariyeri
Futbolculuk döneminde Fenerbahçe formasıyla 3 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Sakaryaspor formasıyla da bir kez 2. lig şampiyonluğu yaşadı ve aktif futbol hayatına nokta koyarak antrenörlüğe başladı. Çalıştırdığı takımların çoğunu PTT 1. Lig Play-Off maçlarına taşıyan Demirbakan, üç takıma Play-Off finali oynattı. Sakaryaspor, Diyarbakırspor gibi takımları da şampiyon yaparak bu kentlere Süper Lig heyecanı yaşattı. Türkiye'nin ilk 'UEFA Pro Lisanslı' hocaları arasında yer alan Demirbakan'a büyük sevgi gösteren Anadolu kulüplerinin taraftarı onu 'İmparator' unvanıyla onurlandırdı.
Editör: TE Bilisim