1 Temmuz itibariyle başlayan düğün ve nikah törenleri kuyumcu esnafının işlerini olumlu anlamda etkilemedi. Düğünlerin ertelenmesi ve altın fiyatlarının artması sebebiyle vatandaşlar altın almaktan uzaklaştı.
ALTINDAN UZAKLAŞTIK
Satışlarında da geçen yıllara oranla artış olmadığını söyleyen Ercan Arıyürek, '1 Temmuz itibariyle düğün sezonu açıldı fakat bu koronavirüs sebebiyle düğünlerimizin sayısında oldukça bir düşme var. Bu bizim kuyumcu esnafımıza ters yönde bir etki yaptı. Salgından dolayı altın fiyatlarındaki artış ve altının TL bazında 400 lirayı geçmesi insanları takı olarak hediye almakta altından biraz uzaklaştırdı. Düğünlerde de iptallerden ötürü bizim bu sene 2020, 2019'u aratacak gibi geliyor. Şu an iyi gitmiyor. Yurtdışından çok fazla gurbetçimiz de yok. Bu da bize eksi yönde yansıyor. Biz artık takvim yapraklarından 2020'yi çıkardık. İnşallah 2021 diyoruz' dedi.
ALIM GÜCÜ AZALDI
Esnafın önümüzdeki seneyi daha iyi geçireceklerine inandıklarını belirten Akyürek, 'Artık borç olarak takılan çeyrek altınların fiyatı 660 liraları geçtiği için insanların da alım gücü azaldığından ötürü gram altına yönelme var. Gram altını alamayan vatandaşlarımız da olduğu için yarım gramlara kadar indik. Yarım gram da 190 lira civarında. Ama salgından dolayı düğünlere gitmeyen insanlar da var bu yüzden altın takma işi de azaldı' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim