Eskişehir'de uzun yıllardır turşu satıcısı olarak bulunan Ünal Atalay, 2 yıl önce topladıkları kozalaktan denemelik turşu yapmıştı. Yapılan işlemeler sonucunda elde edilen turşuyu sadece süs olarak dükkanında bulunduran Atalay, koronavirüs döneminde ürünün oldukça talep edildiğini belirtiyor. Yılın belli bir döneminde toplanan ve çok fazla ürün de elde edemediklerini belirten Atalay, son 3 ayda gelen taleplere bir türlü yetişemediğini aktarıyor. Atalay, 'Kozalak turşusunun faydaları hakkında haber yapılmış ve vatandaşlar da onu görünce artık kuyruk oluşturmaya başladı. Son 2 yılda satamadığım üründen daha fazlasını 3 ayda sattık. Artık her isteyene veremiyoruz. Biz sadece 4-5 kavanoz getirebiliyoruz' dedi. Çam kozalağından elde edilen turşunun tüketilmesi hakkında da konuşan Atalay, 'Bu çam kozalağı meyvesi yenmez. Bunun sadece suyunu içilmeli' ifadelerini kullandı. İHA

Editör: TE Bilisim