Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne 'Tanınan Okul Statüsü 'Genelgesine göre 1 yıl önce başvuruda bulunduklarını belirtti. Kabadayı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanlarının Ağustos ayında okulda tesis gereklilikleri, eğitim araç ve ekipmanları, müfredat ve eğitim personeli konularında denetimler yaptıklarını söyledi.
Kabadayı, 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde SHGM Yetkilileri tarafından yapılan denetlemenin sonunda Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne B1.1(Türbinli Uçaklar) ve B2 (Aviyonik) kategorilerinde 'Tanınan Okul Statüsü' verildiğini bildirdi.
Kabadayı, 'Türkiye'de 2 kategoride bu statüye sahip olan tek mesleki ve teknik liseyiz. Okulumuzun uçak bakım alanında verdiği eğitim ulusal ve uluslararası havacılık kural ve standartlarına uygun hale getirildiği belgelenmiştir. Böylece Mezunlarımız ortalama 8 yılın sonunda sınavla 'uçak bakım lisansı'na sahip olabilirken artık 3 yıllık iş deneyiminden sonra modül sınavlarına girmeksizin lisans sahibi olacaklardır. Sektörde öncelikli olarak işe alınacaklar, kariyer basamaklarında daha kolay ilerleyebilecekler ve daha yüksek ücretlerle çalışabileceklerdir. Mesleki ve teknik liseler arasında en yüksek TEOG puanı ile öğrenci alan okulumuzun tercih edilirliği daha da artacak, öğrencilerin motivasyonları ve başarıları yükselecektir' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim