HAZIRLAYAN: AYTAÇ ERSOY
-------------------------------------------
ALİ ULUSOY

Kesintisiz tam 21 dakika

2010-11 sezonu 16'ncı hafta maçı. Eskişehirspor'un Süper Lig'de başarılı olduğu sezonlardan biri. Rakip o sezon ligi beşinci sırada tamamlayan Beşiktaş. Eskişehir'de soğuk bir Aralık akşamı. Batuhan Karadeniz'in Beşiktaşlı Guti'ye seremonide espri yapıp takıldığı maç… Karşılaşmanın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar susmayan bir Eskişehirspor taraftarı var. O akşam Veysel Sarı ve Sezer Öztürk'ün golleriyle 2-0 kazanmıştık. Maçta Bando Es Es olarak tam 21 dakika kesintisiz 'Espana Cani'yi çaldık. Tribünlerin ateşi, sahadaki futbolcuların mücadelesiyle adeta mest olduğumuz bir karşılaşmaydı. Çok anımız, hikayemiz var ama bu maçın bende anlamı büyüktür. Ertesi gün Sabah Gazetesi spor sayfasındaki manşet maçı anlatır cinstendi. 'Bando Es Es 2 Mehter Takımı 0'
Hazır başlamışken bir unutmadığım anımı daha yazayım. Eskişehirspor, Trabzonspor'u konuk ediyor. Bu maça biraz geç kaldım. Takımlar sahaya çıkmak üzereydi. Tribündeki yerime yöneldim. Açık tribünün orta bölümü komple tezahürat yapıyor. 'Ali baba bize el salla, el salla, el sallaaa' diye. Yanlarına kadar yaklaştım hala tezahürat kesilmedi. Meğer eski vali Kadir Çalışıcı oradaymış. O'na 'Vali baba bize el salla, el salla, el sallaaa' diyorlarmış. İyi ki el sallayıp madara olmamışım.

------------------------------------------------
UĞUR KİLİTÇİ

30 bin kişi bizi dinledi

2010-2011 sezonuydu. Eskişehirspor'un iyi olduğu zamanlardı. Deplasmanda Galatasaray maçına gitmiştik. Es Es taraftarı olarak 500 kişi falanız. İlk yarıyı Galatasaray 3-0 önde kapatmıştı. İkinci yarı Eskişehirspor 2 dakikada 2 gol bulup durumu 3-2 getirmişti. Biz taraftar olarak o kadar güzel organize olup tezahüratlar yapmaya başlamıştık ki bütün stat yaklaşık 30 bin taraftar susup bizi dinlemişti. Gerçekten o zaman Eskişehirspor taraftarının bir avuçta olsa neler yapabileceğini görmüştüm. Maçı kaybetmiştik ama 3 dakikada olsa koca stat sadece bizi dinliyor, bize bakıyordu.
Bir de İskoçya'ya deplasmanına gitmiştik. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Saint Johnstone'un rakibiydik. Deplasman toplasan Es Es tribünü 100 kişi var yok. İskoç taraftarına bağıra bağıra bizi taklit etmelerini sağladık. Es Es klasikleşen her figürünü onlara da yaptırmıştık. Hatta bütün stat Meksika dalgası yapmıştı. Bir avuç Es Es taraftarı tamamen yabancı olduğu şehirde taraftarlık dersi vermişti. Bu iki günü hiç unutamam. Biz ne kadar az da olsak sevgimizin büyüklüğü belli oluyordu.
Editör: TE Bilisim