MUSTAFA ODAMAN

Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme

Eskişehirli anne ve babanın üç evladından biriyim. İstanbul'da doğdum ve büyüdüm. Evliyim 3 çocuk babasıyım. Beni tanıyanlar yaptığım yeni ve eski Eskişehir Atatürk Stadyumu maketleriyle tanır. Benim hikayem 17 Ekim 2013 yılında büyük bir laf etmemle başlayan 21 Kasım 2016 yılında kızımın doğumu ile mutlu bir son ile biten bir macera. 17 Ekim 2013 Kurban Bayramı'nın üçüncü günüydü. Ailem ile birlikte akrabaları gezerken son olarak Sazova Parkını görelim dedik. Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun temeli daha yeni atılmış. Her yer moloz ve iş makinaları ile doluydu. Ben ne olduğunu bilmediğim için güvenliğe sordum. Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun buraya yapıldığını söyledi. Ben de o gün bu büyük lafı ettim. 'Şartlar ne olursa olsun bu stadyumun açılışında mutlaka bende bulunacağım…'

Aradan 3 yıl geçti ve 20 Kasım 2016 Pazar günü Eskişehirspor-Yeni Malatyaspor maçı ile stadyumun açılışı yapılacak. İki erkek evladım vardı ve kızım dünyaya gelecekti. Doktorumuz ameliyatın 19 ya da 20 Kasım'da olacağını söylüyordu. Doktora 21 Kasım da olamaz mı diye sorduğumda maalesef ret cevabı almıştık. 17 Ekim 2013'te etmiş olduğum büyük lafı maalesef gerçekleştiremeyecektim.

19 Kasım 2016'da doğumun olacağı düşüncesiyle hastaneye gittik ve son kontroller yapılmış sonuçları aldık ve doktora gösterdik. Doktor ameliyatı iki gün sonraya erteleyeceğini şu anda görünen sıkıntılı bir durumun olmadığını söyledi. Ben hiç sesimi bile çıkarmadan hastaneden çıktık.

Arabada öyle mutlu olmuştum ki yerimde duramıyordum. Çünkü söylemiş olduğum büyük lafı yerine getirebilecektim. Ama bir sıkıntı ya acil bir durum olursa endişesi vardı.
Daha bilet almamıştım oturdum bilgisayarın başına bilet alma aşamasının son noktasına geldim ve eşim sordu, 'Gerçekten gitmek istiyor musun?' diye. Bende 3 sene önce ettiğim sözden dolayı gitmek istediğimi gidemezsem çok üzüleceğimi söyledim. 'Madem öyle git. Acil birşey olursa komşular yardımcı olur' dedi.

Büyük oğlum Ahmet Kaan ile sabah erkenden yola çıktık. Tabi yola çıkınca herkes gibi sosyal medyada yola çıktık fotoğrafı yayınladık. İlerleyen saatlerde İzmir'de oturan teyzem aradı. 'Oğlum sen şaşırdın mı yarın eşin doğum yapacak sen maça gidiyorsun' diye… Ben de, 'Zaten eşim doğum yapacak ben değil' diyerek yoluma devam ettim. Stadyum olağanüstü, taraftarlar muhteşem bir de Eskişehirspor'umuzun güzel futbolu, Hasan Hüseyin Acar ve Bruno Mezenga'nın golleriyle maçtan 2-0 lık galibiyet ile ayrılıyoruz. Hemen maçtan sonra yola koyulduk. Sağ salim eve geldik. Sabah erkenden hastaneye gittik. Eşimi ameliyata dualarla uğurladık ve ben ameliyat kapısının önünde beklemeye başladım. Tabiki beklerken aklım hep maçtaydı fotoğraflara bakıyorum yorumları okuyordum. Öyle bir dalmışım ki doktor ameliyathaneden çıkarken hemen ayağa kalktım ve durumların nasıl olduğunu sordum gayet iyi geçtiğini eşimin biraz sonra çıkacağını söyledi. Kızımı sorduğumda, kızımın 15 dakika önce ameliyathaneden çıktığını ve büyük ihtimalle odaya götürüldüğünü söyledi. Ben maçın öyle bir etkisinde kalmışım ki, kızım önümden geçmiş hiç fark etmemişim.

'Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme' diye boşuna dememişler. 20 ve 21 kasım tarihleri benim için unutamayacağım tarihler olarak kalbimde yer aldı.

Editör: TE Bilisim