Yaz dönemiyle birlikte başlayan normalleşme süreci neticesinde Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan esnafın işleri açıldı. İşlerde hareketlilik olduğunu anlatan esnaf, tekrardan bir kapanma olmadığı sürece ilerleyen aylarda toparlanacaklarını ifade etti.

TEKRAR KAPANMAYALIM

'Üçüncüye de kapanırsak temelli biteriz' diyen Emre Akın, 'İşlerimiz günü gününe değişiyor. Yeri geldiğinde baktığımızda kalabalık oluyor ama kuru kalabalık diye hitap ettiğimiz kesimler. Genelde insanlar sıkıldığı için dolaşmaya çıkıyor ama yeme, içmeye yöneliyor. Ama işlerde ufak tefek hareketlenmeler oluyor, olacak böyle giderse. Fakat tekrardan kapanma gibi bir şey söz konusu olduğu takdirde esnaflar olarak bunu üçüncü sefer asla kaldıramayız. Alışveriş yapan kesim de var ama gezen kesim daha çok. Geçen yazla kıyasladığımızda bu yaz biraz daha hareketlenme var. Geçen yaz çok tenhaydı, işler çok bitikti. Tam toparlanalım dedik tekrar kapanma oldu. Üçüncüye de kapanırsak temelli biteriz' diye konuştu.

GEÇEN YAZA GÖRE İYİ

İşlerinin geçen seneye göre daha iyi olduğunu söyleyen Nazan Bayram, 'Normalleşmeyle birlikte işlerimiz açılmaya başladı. İnsanlar dolaşmaya başladı. Şu anda kendi açıdan işlerimiz güzel. Geçen yaza göre çok iyi. Geçen sene çok az ziyaretçi vardı. Alışveriş yapanlar beklentimize yakın. Tedirginliğimiz var ama. Asıl sezon nisan mayıs ve eylül ekim. Zaten nisan, mayısı kaçırdık kapanma vardı. Eylül, ekimde de kapanma olursa çok zorlanacağımızı biliyoruz' şeklinde konuştu.

BİRAZ KIPIRDANMA OLDU

Esnafın biraz toparlanmaya başladığını belirten Seyfi Aktaş, 'Şu anda biraz kıpırdama var. Özellikle gurbetçilerimiz de biraz yoğunluk gösteriyor. Ama pazartesi olduğu için biraz durgun. Şükür bir ay içerisinde biraz kıpırdanma oldu, esnaf biraz toparlanmaya başladı. Ama bir daha böyle kapanma gibi bir şey olursa inanın esnaf çok zor durumda kalacak. İnşallah kapanmaz. Kapanırsa esnaf çok ciddi sıkıntı yaşayacak. Kazancımızla anca kiralarımızı çıkartabiliyoruz. Eskisi gibi değil. Ama işler geçen yaza göre bir kademe daha iyi. Ama borçları daha ödeyemiyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim