Her kulüpte olduğu gibi
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'unda Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşmanın sonunda yaşanan forma krizi büyük yankı uyandırmıştı. Es Es'in genç futbolcusu Buğra Çağlıyan, kendisinden forma isteyen Samudio'ya eliyle para işareti yaparak formasını verememişti. Konuyla ilgili Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var, Aytaç Ersoy'a konuştu. Var, 'Her kulüpte olduğu gibi burada da futbolculara formaları fazla dağıtmayın denmiş. Bu da tasarruf ve tedbir amaçlı' diye konuştu.

Futbolcu sıkıntı yaşar
Genç teknik adam İlhan Var, ' Ayrıca 3 günde 1 maç oynuyorsunuz. Biz 12 günde 5 maç yaptık. Her kadroya giren 2 forma alabiliyor. Formaların maliyeti var. Forma yetiştirmek kolay değil. İstanbul'dan geliyor formalar. Maç öncesi eksik kalan forma için İstanbul'dan talep ediliyor. Geç gelse veya bir sorun olsa o futbolcu maç öncesi sıkıntı yaşar' ifadelerini kullandı.

Oğlum niye vermiyorsun
Buğra'nın forması için 250 TL'yi cebinden vereceği şeklinde çıkan haberlere de açıklık getiren Var, 'Cebimden veririm demedim. Soyunma odasına girdiğimizde Buğra'ya 'Oğlum niye formayı vermiyorsun dedim' o da 'Çekindim' dedi. Hemen gidip Samudio'ya formasını verdi' diye konuştu.

Tahmin edemezdik
Var son olarak, 'Maça çıkarken anlaşma gereği 2 forma hakkın oluyor. Tek forma kalınca maç esnasında ola ki forma değiştirme durumun oldu değiştirecek forma kalmıyor. İsraf etmeyin anlamında bu tarz bir tutum oldu. Ancak durumun bu noktalara geleceğini tahmin edemezdik' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim