Tataristan Cumhurbaşkanlığı'nın özel temsilcisi sıfatıyla Eskişehir Valiliği'nin özel davetlisi olarak Eskişehir'e gelen RinatSadıkov başkanlığındaki Tataristan Gençlik ve Spor Bakanlığı heyeti, Eskişehir'deki temasları çerçevesinde Rektör Hasan Gönen'i ziyaret etti. Yapılan açıklamada, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnehanov'un özel ilgisi nedeniyle Tataristan Gençlik ve Spor Bakanlığı heyetinin ilk yurt dışı ziyaretini Eskişehir'e yaptığı belirtildi.

Tataristan heyetini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, misafirlere ESOGÜ hakkında genel bilgiler verirken, üniversite olarak bilim, teknoloji ve sağlık alanında önemli birikimlere sahip olduklarını belirterek, bu birikimi Tatar kardeşlerine sunmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Tatar misafirler ise, Eskişehir'i bir üniversite ve öğrenci şehri olarak çok beğendiklerini ifade edip, misafirperverliği için Rektör Gönen'e teşekkür ederek, Tataristan'a davet ettiler. Tataristan heyetinin ESOGÜ ziyareti kampüs turu ile sona erdi.(HM)

Editör: TE Bilisim