Hasan Alp'in hedefleri var
Siyah-Kırmızılı takımın genç futbolcusu Hasan Alp Altınoluk, ESTV'de yayınlanan Spor Ajansı'na konuştu. Forvette kendisinin daha verimli olduğunu ifade eden 17 yaşındaki forvet, hedefinin gol krallığına oynamak olduğunu söyledi. Yaz dönemini boş geçirmeyen, şu günlerde de takımla birlikte sıkı bir antrenman programından geçen Hasan Alp, camianın yüzünü güldürmek istediklerinin altını çiziyor. Genç futbolcu sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Geçen sezonki hem genel hem de kendi performansını değerlendirir misin?
Küme düştük ama bence hak etmiyorduk. Tecrübesizdik. Çoğumuzun ilk senesiydi. Kendi açımdan
pek kendime yakıştırdığım bir sezon geçirmedim. Çünkü ilk sezonumdu çok heyecanlıydım. Top bana geldiğinde çok panik yapıyordum. Bu sene çıkı çalışıyorum. Yazın da çalıştım sürekli. Bu sezon daha iyi bir Hasan Alp izleteceğim.

Geride bıraktığımız sezon tecrübe kazandığına inanıyor musun?
Kesinlikle inanıyorum. Hatta bazı arkadaşlarıma diyorum geçen sezon tecrübeli olsaydım 8-9 gol daha atabilirdim. Çünkü her maç pozisyona giriyordum. Pendikspor deplasmanında penaltı kaçırmıştım. Ama bu sene tecrübelendim, sakinleştim. Hedeflerim doğrultusunda gol krallığına oynamak var.

Geçen sezon 3 maçta gol attın. Attığın gollerden sonra neler hissettin?
Ben çocukluğumdan beri koyu bir Eskişehirsporntaraftarıyım. Her maça gidiyordum. Bazen top toplayıcı oluyordum. Top toplayıcıyken ben gol atsam ne yapardım diye düşünüyordum. Ama hala gol attıktan
sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O heyecan çok farklı oluyor. İki sene önce tribünde beraber maç izlediğimiz arkadaşlara koşuyorum. Bu çok güzel bir duygu. Zaten taraftarımızdan bahsetmeye gerek bile yok.

Yaz dönemini nasıl geçirdin?

Özel bir hoca tuttum. Bir spor salonunda çalıştım. Çünkü bizim için 3-4 aylık boşluk uzun bir süre. Boş kalırsak sıfıra düşeriz. Sezon başı kampıyla birleştirmek için salonda çalıştım, boş durmadım.

Takımdaki hava nasıl?

Takımda herkes çok hırslı. Bu sene son şansımız. Profesyonel liglerin en sonundayız. Buradan aşağısı yok. Düşme gibi bir şansımız yok. Hepimizin hedefleri var. Eskişehirspor'un da hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda artık yavaş yavaş çıtayı yukarıya doğru çıkarmamız lazım.

Sence sahada eksiklerin neler?
Topla ilişkilerimi daha da güçlendirmem gerekiyor. Oyuna bakış açımı, nerede duracağımı öğrenmem gerekiyor. Çünkü iyi bir forvet nerede duracağını çok iyi bilmeli. Ben de onun için nerede duracağımı çok önemsiyorum.
Ona göre sürekli maçlar izliyorum. Duruş problemlerimi düzeltmeye çalışıyorum.

Takip ettiğin ligler var mı?
İngiltere ve Almanya Ligi'ni çok izliyorum. Türkiye Ligi de benim çok ilgimi çekiyor. Çünkü hırs ve mücadele anlamında çok yüksek. Ben de ikili mücadeleyi çok seviyorum. Sert oynamayı seviyorum.

Camiaya ve taraftara bir mesajı olacak mı?
Bizi desteklemeye devam etsinler çünkü onlar tribünde varsa biz sahada daha iyi performans sergiliyoruz. Onlara çok şey borçluyuz. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Yerli ve yabancı idollerin kimler?
Bence her Türk genç forvetin yerli olarak idolü Burak Yılmaz'dır. Burak abiyi şu yönden kendime benzetiyorum. O da gençlik yıllarında kanat oynuyordu. Sonradan forvete geçti. Ben de kendimi öyle görüyorum. Eskişehirspor'da forma giyen Rogelio Funes Mori'yi de çok beğeniyordum. Onları hem izliyorum. Çok arzuladığın A Takım formasına geçen sezon kavuştun. İlk forma giymeye başladığındaki duyguların nelerdi? Yeni sezon hazırlıklarında 2. Etap'tasınız. Antrenmanlar nasıl geçiyor?

Ben A Takıma üç defa çıktım, üçüncü kalabildim. 16 yaşımda İlhan Var döneminde çıkmıştım.

Profesyonel yapacaktı hocamla konuşmuştum ama olmadı. Tekrar altyapıya indim. Geçen sezon başında Cem Karaca hocamız A Takıma çıkarmıştı. O zaman da tekrar altyapıya inmiştim.
En sonunda geçen sezon devre arasında Suat Kaya hocam çıkardı sağ olsun. Bana güvendi, bana inandı. İlk maçımda asist yapmıştım. Çok mutluydum. Eskişehirspor taraftarının önünde oynamak çok farklı bir duyguydu. Hayalimdi her zaman.

Yeni sezon hazırlıklarında 2. Etap'tasınız. Antrenmanlar nasıl geçiyor?
sistemsel ve bilimsel olarak geçiyor. Cüneyt Biçer hocamız çok iyi bir ekiple çalışıyor. Çok iyi antrenmanlar yapıyoruz. Bu sezon hem bizim açımızdan hem de kulüp açısından güzel olacak.
Editör: TE Bilisim