Türkiye'de tedavisi mümkün olmayan 2 köpek, Sohayko Derneği tarafından Amerika'ya gönderildi. Geçtiğimiz Şubat ayında Eskişehir'de yüzünde büyük bir kanser kitlesiyle bulunan Star isimli 12 yaşındaki sokak köpeğinin ve Edirne Babaeski'de alt çenesi tamamen parçalanmış, arka bacakları ve kaburgası kırılmış Kara isimli köpeğin Türkiye'de bütün tedavi imkanları arayışları olumsuzlukla sonuçlandı. Türkiye'deki veteriner hekimler Kara için yapay doku, Star için ise radyoterapi uygulanması gerektiğini ancak bu tedavilerin Türkiye'de mümkün olmadığını belirtti. İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı'ndan da bu iki köpek için Türkiye'de tedavi imkanı olmadığına dair rapor alındı.

YARDIM ELİ UZATTI
SOHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, yaşanan süreci anlattı. Yılmaz; 'Bu iki köpeğimiz için tedavi arayışındayken Los Angeles'ta bulunan Animal Hope and Wellness Vakfı kurucusu Marc Ching bizimle iletişime geçerek bu köpekleri Amerika Birleşik Devletlerinde tedavi ettirebileceklerini ve daha sonra güvenilir yuvalara yuvalandıracaklarını belirtti. Bunun üzerine yaptığımız görüşmeler neticesinde bizim de karşı olduğumuz gibi Amerika'ya başka ülkelerden sağlıklı köpeklerin gelmesine karşı olduklarını öğrendik. Marc Ching geçtiğimiz pazar günü Türkiye'ye gelerek bu köpeklerle birlikte Amerika'ya geri döndü' dedi.

YUVALARI OLACAK
Başkan Yasin Yılmaz, bu köpeklerin tedavi amaçlı yurt dışına gönderilmelerine bürokrasi olarak çok sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, 'Bu durumdaki hayvanların tedavi amaçlı yurt dışına gönderilmelerine Bakanlığımızın gerekli kolaylıkları bizim gibi derneklere sağlamasını temenni ediyoruz' ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Yılmaz, Marc Ching'in paylaşım yaptığı hasta köpekleri, tedavilerinden sonra bazı Hollywood yıldızlarının ve bazı Amerikalıların sahiplenmek istediklerini bildirdiklerini ifade etti. İHA
Editör: TE Bilisim