Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli yanında karşılanan yürüyüş kolunda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve şube başkan yöneticileri bulundu. Yürüyüş heyeti Korkmaz'ın heykeline karanfiller bıraktı.

Adalar'a kadar yapılan yürüyüş sonrası burada bir konuşma yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, baskı, sürgün ve soruşturmaların durdurulmasını ve 'Cadı avı'na son verilmesini istedi.

Aydın'da başlattıkları tüm engelleme girişimleri ve polis barikatlarına rağmen yürüyüşlerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Karaca, '29 Aralık grevi sonrasında üye ve yöneticilerimize yönelik olarak büyük bir'cadı avı' başlatılmış, çok sayıda Eğitim Sen üyesi sendikal faaliyetleri ve demokratik eylemleri nedeniyle soruşturma geçirmiş, bazı arkadaşlarımız keyfi kararlarla sürgün edilmiştir. En temel sendikal faaliyetler bile 'yasa dışı' gösterilmeye çalışılmaktadır' dedi.

Karaca, Eğitim Sen'in nereden gelirse gelsin baskı ve tehditlere pabuç bırakmayan mücadeleci bir geleneğin temsilcisi olduğunu kaydetti.

Eylem basın açıklaması ile sona erdi. Aydın'da başlatılan yürüyüş ve eylem dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. (İHA)

Editör: TE Bilisim