Ellerinde Türk bayrakları ile Marşlar ve şarkılarla darbeye hayır diyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerine kadar alanları terk etmedi. Etkinlik öncesi ES TV, sahnede düzenlediği açık oturumla, hem ekran başındaki izleyenlerine hem de alanda bulunan kalabalığa yaşanan atmosferi aktardı.

ES TV Haber Koordinatörü Rasim Kılıç'ın sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, mücadeleye olan desteklerinden dolayı hemşerilerine teşekkür ederek, 'İlk dakikadan itibaren teşkilatımıza 'Bize yakışanı yapmalısınız. Hiçbir tahrike hiçbir provokasyona kapılmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz' dedim. Bundan sonra da dikkat edeceğimiz en önemli unsur budur. Biz bu mücadeleyi hoşgörü içerisinde yapıyoruz. Tahrik etmek için bazı eylemler yapılabilir. Hiçbir provokasyona gelmemek, onların istediklerini yerine getirmemek lazım' dedi.

TBMM'de Olağanüstü Hal yasası ile ilgili oylamaya katılan ve Eskişehir'e döndükten sonra canlı yayına katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da, olağanüstü hal ilanının önceki dönemlerde askeri irade ile alınan kararlarla karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek 'OHAL yasasını sıkıyönetim zannedenler var. Bu artık öyle bir şey değil. Buradaki amaç, devletin kurumlarının içerisine sızmış olanları temizleyebilmek için hızlı hareket sağlamak için alınan bir karar. Ekonomik anlamda da sıkıntı olmayacak. Bunların hepsinin başındaki sebep Türkiye'nin son yıllarda çok fazla ilerlemesi. Türkiye belli noktalara geldi ve durdurulmak isteniyor. Pazartesi'den itibaren ekonominin daha rahat nefes alacağını düşünüyorum' dedi.

TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ

AK Parti Milletvekili Harun Karacan 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında Eskişehir valiliğini korumak için yardımcı olan Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Suat Er'i ziyaret ederek teşekkür etti.

15 Temmuz'da yapılan darbenin en kötü darbe girişimi olduğuna değinen Milletvekili Harun Karacan, 'Demokrasi nöbetinin ilk gecesinden itibaren yanımızda olan Şoförler Odası hem manevi hem de maddi ekipmanlarla bizlere destek oldu. O gece başkanı aradım valiliğin etrafını çevirmemiz gerekiyordu. Suat Er bize ekipmanlarını göndererek yanımızda durdu. Sadece şunu söylemek istiyorum ticaret, sanayi, ekonomi hepsi olur hatta gelir geçer ama vatansız, bayraksız, ezansız bir memleket olmaz. Bundan sonraki süreçte daha tehlike bitmiş değil hep beraber Valilik meydanında demokrasiye sahip çıkalım' dedi. (HM)

TEHLİKE GEÇMEDİ

Editör: TE Bilisim