Eskişehirspor'da yaşanan rotasyon sonrası fırtınalar estiren Mehmet Akman'ın söyledikleri büyük yankı yarattı. Eskişehirspor yönetiminin nur topu gibi bir krizi oldu: Tek adam. Kritik bir sürece giren Eskişehirspor'da yaşan bu gelişmeler kamuoyunda huzursuzluk yarattı.

'Kulüp geçmişten kurtulamadı. Halil Ünal dönemindeki gibi tek adamlık sistemi devam ediyor' diyerek, tek adam tartışmalarını yeniden fitilleyen Akman'ın sözleri Eskişehir kamuoyunda büyük bir yankı buldu.

KİBRİTİ HOŞCAN ÇAKTI

Eskişehirspor kamuoyunun yabancı olmadığı 'tek adam' söylemi bir kez daha gündeme oturdu. Halil Ünal döneminde Mesut Hoşcan'ın Halil Ünal için dillendirdiği 'tek adam' benzetmesi bu kez kendisi için söyleniyor. Halil Ünal döneminde ikinci başkanlık görevini yürüten Hoşcan, yönetimden istifa ettikten sonra Halil Ünal'ı ağır bir şekilde eleştirerek, Ünal İçin 'tek adamlık' yapıyor eleştirileri ile ciddi bir reyting kazanmıştı. Yönetime gelirken en büyük amaçlarının 'tek adam' anlayışını yok etmek olduğunu vurgulayan Hoşcan, bu kez kendisi aynı suçlamayla karşı karşıya.

KRİZ NASIL BAŞLADI

51. kongrede yapılan tüzük değişikliği ardından Başkan Mesut Hoşcan kurmaylarını seçme yetkisini eline aldı. O dönemde çok fazla ses getirmeyen bu tüzük değişikliği daha sonra bazı yöneticiler tarafından tartışma konusu olsa da, yönetimde sayısal çoğunluk Hoşcan'ın kendi kurmaylarını seçme hakkı olduğunu belirterek, yapılan değişiklik olumlu görüşü altında birleştiler. O dönemde de en fazla eleştiriyi yapan kişi yine Akman olurken, gerekli desteği bulamadığı için sesini yükseltmemişti.

ÖNCE GÜVEN BUNALIMI

Önce Güven ekibi görevi devraldıktan sonra oldukça olumlu bir tablo çizerken, özellikle tek adamlık zihniyetinden kurtulmak istediklerini defalarca söylemişti. Ancak Akman'ın açıklamaları sonrasında yönetim ciddi bir güven kaybına uğradı. İlk tartışmalar transfer döneminde gerçekleşti. Başkan Mesut Hoşcan ile Akman arasında yaşanan gerginliklere diğer yöneticilerde karıştı. Bir tartışma sonrasında Başkan Hoşcan, Akman arasında kopan bağları yine diğer yöneticiler araya girerek tatlıya bağlamıştı.

HOŞCAN UNUTMADI

İkili arasında yaşanan gerginlikler sonrasında adı sık sık görev değişikliği ile anılan Akman kendisini bekleyen sondan kaçmadı. Ve kriz 'ben geliyorum' dedi. İlk başlarda görev değişikliklerinden rahatsız olduğu söylenen birkaç yöneticinin daha sonra yaşanan değişikliğe onay vermesi ardından Akman yalnız kaldı. Yalnızlaşan Akman, kendisini bekleyen kaderden kaçamadı. Ve koltuğunu istemeyerek devretti.

KRİZİ BİTİRİN

Eskişehirspor kamuoyunda ise yaşanan gelişmelere büyük bir tepki var. Gerek Akman cephesini gerek ise Hoşcan cephesini ağır bir şekilde eleştiren Eskişehirspor camiası yaşanan olumsuzlukların takımı etkilemesinden korkuyor. Takımın şiddetle puana ihtiyacı olan dönemde yaşanan gelişmeleri olumsuz bir gözle seyreden taraftarların ortak fikri ise bu krizin bir an önce sonlandırılması yönünde.

Editör: TE Bilisim