ESTÜ Akademik Yılı Açılış Töreni, ESTÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve akademisyenler katıldı. Öğrenciler için online platformlarda da yayınlanan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından konferans salonunda devam eden törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Üniversite öğrencileri ve akademisyenlerinin çeşitli alanlarda başarılarının sunulduğu törende öğrenciler adına Hüseyin Cahit Kebapcıoğlu ve Büşra Boğa bir konuşma yaptı. Anatolia Aero Design Takım Üyelerinden Kebapcıoğlu, 'Bu sene Gaziantep'te düzenlenen Teknofest'te ikinci olmuş bulunmaktayız. Üniversitemize desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum' derken Boğa ise, 'Her şey bizim elimizde. Üniversitemizin bize sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek bizlerin elinde. Öğrenci arkadaşlarıma bizim gibi proje ekiplerine katılmalarını öneriyorum' ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ VE YENİLİKÇİ KURUM

Öğretim elemanları adına konuşan Dr. Öğr. Üyesi Engin Kapkın, öğrenim hayatı boyunca yaşadığı tecrübeleri öğrenciler için anlattı. Kapkın, 'Hoşgörünün ve insan odaklı düşünmenin merkezinde Eskişehir'de sizlerle beraber Eskişehir Teknik Üniversitesi gibi bir kurumda öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine yol haritası çizmiş, her zaman öncü olmayı ve yenilikçiliği birinci öncelik olarak belirlemiş bir kurumun böyle bir ailenin bireyi olmak gerçekten onur verici. Zor zamanlardan geçiyoruz. Ben herkese şartlar ne olursa olsun öğrenmeyi öğretebileceğimiz, tanıdık ama alışılmışın dışında size bireye özel öğrenme öğretme deneyimi yaşatabileceğiniz, sahip olduğunuz bilgi ve beceriyi yeni kültür ve deneyimlerle harmanlayabileceğiniz, keyif aldığınız, keyif yaratabildiğiniz verimli, başarılı ve hepsinden önemlisi sağlıklı bir akademik dönem diliyorum' ifadelerini kullandı.

ZORLU DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Ardından akademik yıl açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Döğeroğlu, 'Sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağımızla, güçlü alt yapımızı etkin ve etkili şekilde kullanarak bunu katma değeri olan faydaya, bilgiye ve ürüne dönüştürmek en önemli stratejik hedefimiz. Alanında fark yaratmak isteyen ve daha fazlasını yapmak isteyen öğrencilerimizin öğretim elemanlarımızın önünü açmak ise bizim en önemli görevimiz. Yeniden yapılanan üniversitemizde bizi en çok mutlu eden husus ise akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizin üniversitemize olan gönül bağını ve dinamizmini her geçen gün artması. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak ve uluslararası arenada güçlü ve büyük devletler arasında yer alabilmek için her zaman olduğu gibi bugün de tek ihtiyacımız çalışmak, çalışmak, daha çok çalışmak. Bu zorlu dönemden geçerken her şeyin normale döndüğü günlerde tüm öğrencilerimizi en kısa zamanda yine kampüslerimizde görebilmeyi temenni ediyorum. Her şeyden önce hepimize sağlık diliyorum. Bu dönemde tedbirleri lütfen elden bırakmayın' dedi. Konuşmaların ardından Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Yılmaz Cankılıç tarafından ilk ders verildi. İlk dersin konusu ise 'Tarihteki büyük salgınlar' oldu. HM

Editör: TE Bilisim