İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, özel okullarda öğrenim görecek olan öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği, temel liselere yapılan kayıtlar hakkında açıklamalarda bulundu.

TEMEL LİSELERE BEKLENEN İLGİ OLMADI

Müdür Özen dershanelerden temel liselere dönüşen kurumlara beklenen ilginin olmadığını söyleyerek, 'Temel liselere kayıt beklenilen ölçüde olmadı. Bununda şöyle bir sebebi var. Birçok ilde dershanelerden temel liselere dönüşen kurum sayısı bir, iki ve beş ilen sınırlıyken ilimizde bu sayı 22'yi buldu. Sayı çok olunca kontenjanımızda çok inanılmaz düzeyde. 20 bin kontenjanımız var. Elde ettiğimiz verilere göre 3 bin civarında öğrenci temel liselere kayıt yaptırdı' şeklinde konuştu.

Müdür Özen, öğrencilere verilecek olan destek için yapılan başvurunun önceki seneye göre yüksek olduğunu belirterek, 'Teşvik başvuruları karşılıksız burs şeklinde bakanlığımızın özel öğretimi desteklemek üzere ortaya koyduğu bir uygulama. 2 yıldır devam eden bir uygulama olmasın karşın geçtiğimiz yıl çok farkına varılamamıştı. Bu yıl ilimizde tanınan kontenjan için yapılan başvurularda geçen seneye oranla önemli bir artış söz konusu. Destekten yararlanılması için ilimize verilen 2 bin 174 kontenjan için 6 bin 800 öğrencimiz başvuruda bulundu' dedi.

Editör: TE Bilisim