Demokrat Parti Pazar toplantılarına dün itibariyle tekrar başladı. L binasında gerçekleşen Pazar toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Adnan Turfan, Fevzi Yalçın ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Hüseyin Özcan, '2 günde çok hızlı gündem değişiyor. İstanbul Sözleşmesini 2014'te getirip imzalayıp reform yaptık diyenler fesih ederek yine reform yaptık dediler. Merkez Bankası başkanı bir anda görevden alındı. Neden faiz oranını artırdı diye. Faiz oranının yüzde 19 olması enflasyonun yüzde 30 olası demek. Türkiye olarak en kötü iktidar dönemini yaşıyoruz. Afrika'ya 8,5 milyon dolar yardım yapılmış, esnafa o kadar bile yapılmadı. Esnaf feryat figan ediyor. Esnaf bitmiş durumda' diye konuştu.
GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI
Daha sonra konuşan Genel Balkan Yardımcısı Adnan Turfan, Türkiye'de işsizliğin, yolsuzluğun ve açlığın olduğunu söyleyerek iktidarı eleştirdi. Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasının nedeninin faiz oranını artırması olduğunu belirten Turfan, 'Çünkü kredi ne kadarsa ülkenin enflasyonu da o kadar olur. Yani gerçek gün yüzüne çıktı Cumhurbaşkanı buna sinirlendi' dedi.
DEMOKRAT BAŞARACAK
'Partisini kurduğu zaman iktidara taşıyan şey ekonomik buhranın sonuçlarıydı' diyen Turfan, 'Sonuçta tencere iktidar değiştirdi. Bir devlet ki pandemisinde afetinde, depreminde olmak zorundadır. Devlet ne için vardır? Herhangi bir sıkıntıda devlet yanında olmak zorundadır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı her gün sabah bin çocuk doğuyorsa o çocuklara mama bulmak zorundadır, beşik bulmak zorundadır, okul bulmak zorundadır, ekmek bulmak zorundadır, iş bulmak zorundadır. Bunları düşünmeden saraylarında vakit geçiren insanlar bir gün tencereye yenilecektir ilk seçimde iktidardan gidecektir. Bunu da Demokrat Parti başaracak' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim