Bir süredir çalışıyorlar
7'den 70'e herkesin spor yapma ve tenis öğrenme imkanı bulduğu ortamda dün küçük sporcular ter döktü. Dün sabah yapılan çalışmada küçük sporcular tenisin inceliklerini öğrenmek için antrenman yaptı. Antrenör Ali Arslan ve yardımcısı Murat Çılgın'ın çalıştırdığı 5-6 yaş minik gruptaki sporcular yaklaşık 3 aydır süren çalışmalar ile tenisi öğreniyor. İleride iyi birer tenisçi olmak isteyen minik raketler antrenmanlarda eğlenceli vakit de geçiriyor.

'İlerleme kaydettiler'
Antrenör Ali Arslan yaptığı açıklamada küçük sporcuların 3 aylık süreçte ne kadar ilerleme kaydettiklerinden bahsetti. Arslan, 'Bu grubumuzda bulunan sporcularımız 5-6 yaşlarındalar. 3 ay gibi bir sürede backhand-forehand gibi vuruş tekniklerini öğrendiler. Temel teknikler tamam diyebiliriz. Onların yaşlarına uygun toplarla mini filede karşılıklı ralli yapabilir hale geldiler' ifadelerini kullandı.

Hedefleri iyi tenisçi olmak
Yardımcı Antrenör Murat Çılgın ise çalıştırdığı küçük sporcuları ileride iyi birer tenisçi haline getirebilmek için çabaladıklarını belirtti. Çılgın, 'İlk olarak onlara tenisi iyi bir biçimde öğreterek elit gruplara kazandırmayı amaçlıyoruz. Daha sonra da iyi birer tenisçi olmaları için mücadele edeceğiz. Tabi bu sadece bizim isteğimizle olmuyor. Ailelerin de çocuklarını desteklemeleri ve iş birliği yapılması lazım. Çünkü zor bir branş tenis' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim